Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

7 vinkkiä LinkedInin käyttöön työnhaussa

atjuttu150419.jpg

LinkedIn on vielä edelleen monelle työnhakijalle kummajainen. Tässä 7 vinkkiä verkostoitumispalvelun käyttöön työnhaussa.  

1. Täydennä profiilisi kuntoon

Hyvässä LinkedIn-profiilissa on  kaikki eri osiot täytetty huolellisesti. Tämä pitää sisällään niin laadukkaan ja uskottavan näköisen profiilikuvan, selkokielisen ja kuvaavan tittelin, napakan mutta informatiivisen  kertomuksen sinusta työntekijänä, kuvaukset eri työtehtävistäsi sekä muun työnhaun kannalta oleellisen tiedon sinusta – myös sen, että haet töitä. Kuvittele itsesi ulkopuolisen asemaan profiiliasi lukiessasi: minkälaisen kuvan annat ja kerrotko kaiken tarvittavan?

2. Verkostoidu ryhmissä

Liittymällä alaasi ja mielenkiinnon kohteitasi käsitteleviin ryhmiin, pääset seuraamaan alan vaikuttajien keskustelua ja osallistumaan siihen itsekin. Ryhmissä ”tapaat” näppärästi sekä mahdollisia työnantajia että rekrytoijia. Mutta muista, että vain olemalla itse aktiivinen ja osallistumalla keskusteluun tulet huomatuksi, joten rohkeasti vain mukaan juttuun: ole selkeä mielipiteissäsi ja perustele ne hyvin ja uskottavasti. Myös ammatillisen sisällön jakaminen ryhmissä on hyvä tapa aktivoitua. 

3. Kasvata verkostoasi

Hyödynnä ”People you may know” –palvelua uusien kontaktien etsimiseen LinkedIn:stä. Mitä suuremmaksi verkostosi kasvaa, sitä helpommin vastaan tulee uusia tuttuja. 

4. Jaa verkostojasi kiinnostavaa sisältöä

LinkedIn on mitä mainioin paikka osoittaa omaa aktiivisuutta ja ammatillista harrastuneisuutta jakamalla kiinnostavia sisältöjä omille verkostoille. Spämmäämään ei tarvitse ryhtyä, hyvä postaustahti on 2-4 julkaisua per viikko. Julkaisemalla sisältöjä osoitat seuraavasi omaa alaasi ja näytät aktiivisuutesi käytännössä.

5. Suosittele ja pyydä suosituksia

Suositteluiden kanssa kannattaa noudattaa vanhaa neuvoa ”jos ei anna, ei saakaan”. Kannattaa siis ensin aina suositella muita ja vasta tämän jälkeen pyytää itselleen suosituksia – niin lipevältä kuin tämä kuulostaakin, LinkedIn:ssä homma vain toimii näin. Ja vaikka se entinen pomo ei ehtisikään tai vaivautuisi suosittelemaan, kannattaa suunnata katse kollegoihin ja yhteistyökumppaneihin; työkavereiden ja muiden kontaktien suositukset ovat aivan yhtä arvokkaita ja kertovat sinusta usein paljon nimenomaan osana työyhteisöä tai jonkun tietyn projektin kautta.

6. Hyödynnä työpaikkahakua

Vaikka LinkedIn ehdotteleekin aktiivisesti juuri sinulle sopivia avoimia työpaikkoja, kannattaa niitä hakea myös itse ”Job searchin” kautta. Palvelussa oleva haku tarjoaa erilaisia rajausvaihtoehtoja työlistauksiin, joten kannattaa ottaa tämäkin hakukanava käyttöön uusia kiinnostavia pestejä bongaillessa.

7. Ole aktiivinen – jos ei anna, ei saakaan

Tämän pitäisi oikeastaan olla jo itsestäänselvyys, mutta kerrataan vielä: LinkedIn:ssä, kuten muissakin some-kanavissa, aktiivisuus kannattaa ja vie työnhaussa eteenpäin. Muista siis aidosti aktivoitua niin keskustelemaan, suosittelemaan kuin verkostoitumaankin. Vain harvaa tullaan täälläkään ”kotoa hakemaan”, joten esiin vaan rohkeasti ja omaa työnhakijabrändiä kohentamaan.

 

Vinkit: Paula Narkiniemi

LISÄÄ AIHEESTA

21.01.2019
REKRYTOINNIN VAIKEUDET
08.10.2018
VINKKEJÄ TYÖNHAKUUN
28.05.2018
KIINTEISTÖOSAAJISTA PULAA, MARKKINOINTIALALLA YLITARJONTAA

Etsi työpaikkaa