Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Aina myöhässä!

AT aina myöhässä 050416.jpg

Suomalainen työkulttuuri ei pidä myöhästelijöistä. Mitä voisimme oppia tässä asiassa vaikkapa ruotsalaisilta?

Suomalainen työkulttuuri on melko syyllistävä myöhästelijöitä kohtaan. Näin sanoo Helsingin yliopiston kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka. Ruotsissa neljä vuotta professorina toimineen Longan mukaan suomalaiset ovat ns. täsmällisiä ja tehokkaita, suoraan asiaan -menijöitä. Meiltä kuitenkin  unohtuu usein niin kovin tärkeä ilmapiirin rakentaminen.

Myöhästelijöitä katsotaan usein kieroon. Ruotsalaiset ovat ratkaisseet asian sujuvasti. Siellä kokoukset alkavat täsmällisesti, mutta alkuun on aina varattu aikaa kahville, pullalle ja mukavalle keskustelulle. Myös myöhästyjä ehtii siis mukaan.

Suomessa erityisesti ikäihmiset pitävät myöhästymistä ikävänä, jopa häpeällisenä. Tämän takia vanhukset saapuvat kyläänkin aina etuajassa. Se voi olla ikävää isäntäväen kannalta, koska he eivät odota ketään saapuvaksi etuajassa.

Yksi toistuvien myöhästelyiden syy on ikuinen optimismi. Maailma ei ole yhtä hyvin organisoitavissa kuin ennen. Milloin itse myöhästyit? Mitä siitä seurasi?

Lähde: Talouselämä

LISÄÄ AIHEESTA

20.04.2017
KEIKKATYÖLÄISEN SOSIAALITURVAOPAS ON TÄÄLLÄ!
10.04.2017
LINKEDIN-PROFIILI TYÖNHAUSSA
10.04.2017
VR KOULUTTAA UUSIA VETURINKULJETTAJIA V. 2017

Etsi työpaikkaa