Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Aktiivimallista valitetaan

atjuttu120318.jpg

Sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnan puheenjohtaja Silja Romo sanoo, että aktiivimallista on tulossa erittäin paljon valituksia. Määrä voi olla 5 000-10 000, mikä on poikkeuksellisen suuri määrä.

Lautakunnassa käsitellään 40 000 asiaa vuosittain ja keskimääräinen käsittelyaika valituksille on noin 10 kuukautta. Lautakuntaan on palkattu nyt lisää väkeä purkamaan ruuhkaa.

Romon mukaan valituksia ei jatkossa pystytä mitenkään käsittelemään. Aktiivimallia koskevat valitukset ovat tulossa käsittelyyn loppuvuonna 2018. Valitusten määrä saattaakin jäädä korkealle tasolle pysyvästi.

Aktiivimalli tuo lisätöitä myös Kelalle ja työttömyyskassoille, kun kassat arvioivat aktiivisuusehtojen täyttymistä. Superin puheenjohtaja Silja Paavolan mukaan valitusten määrä on kasvussa. Kaikille työttömille ei ole tarjolla sellaista työtä, joka vastaisi heidän työkykyään.

Rakennusliiton työttömyyskassan johtaja Jan Peltosen mukaan valituksia tulee heillekin runsaasti. Myös SAK:n johtaja Saana Siekkinen sanoo, että aktiivimalli tuo kassoille lisää työtä. PAMin työttömyyskassan järjestelmässä on käytössä aktiivisuuslaskuri.

 

Lähde: Savon Sanomat

LISÄÄ AIHEESTA

18.03.2019
TYÖMARKKINABAROMETRI: SUURISSA YRITYKSISSÄ JA TEOLLISUUDESSA ENNAKOIDAAN HENKILÖSTÖMÄÄRÄN KASVUA
05.03.2019
OSAAJAPULAA JA REKRYTOINTIONGELMIA
25.02.2019
VIISI VINKKIÄ IRTISANOTULLE

Etsi työpaikkaa