Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Etelä-Suomessa syrjiviä työpaikkailmoituksia

Atjuttusyrjivatilmoitukset.jpg

Etelä-Suomessa on ollut avin selvityksen mukaan viime aikoina ennätyksellisen paljon syrjiviä työpaikkailmoituksia.

Etelä-Suomen avi huomasi touko-kesäkuussa 2016 toteuttamassaan tehostetussa työpaikkailmoitusvalvonnassa ennätyksellisen määrän syrjiviä työpaikkailmoituksia. Jopa 60 ilmoituksessa oli syrjiviä perusteita. Aikaisempina vuosina avin tietoon on tullut noin 40-60 syrjivää työpaikkailmoitusta per vuosi.

Useimmissa syrjivissä ilmoituksissa vaadittiin Suomen kansalaisuutta, äidinkielenä suomea tai tiettyä ikää.

Avin työsuojelu pyysi syrjivän ilmoituksen julkaisseilta työnantajilta selvitystä. Vain kaksi työnantajista osoitti hyväksytyt perustelut hakukriteereille.

Lähde: Iltalehti

Tällainen on asiallinen työpaikkailmoitus:

A. Työpaikkailmoituksessa on selvästi kerrottu, mihin tehtävään henkilöä haetaan, milloin työ alkaa ja missä työpaikka sijaitsee.

B. Työn kesto on mainittu ilmoituksessa selvästi. Ilmoituksesta käy ilmi onko kyseessä määräaikainen, osa-aikainen vai vakituinen paikka. Palkka tai  palkkatoiveen mahdollisuus on selvästi esillä.

C. Erityisosaamisen vaatimukset on mainittu työpaikkailmoituksessa. Myös muut asialliset toiveet, kuten ajokortti, englanninkielentaito jne. on mainittu.  Epäasiallisia mainintoja ovat sukupuoli, ikä ja kansalaisuus eli ne kannattaa jättää kokonaan pois.

Etsi työpaikkaa