Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Euroopan sisäiset tilisiirrot reaaliaikaan

atrahansiirtojuttu211216.jpg

Pian Euroopan sisäiset tilisiirrot tapahtuvat pian sekunneissa. Vuoden 2017 aikana eurooppalaisessa pankkimaailmassa tapahtuu suuri mullistus: Pankkien väliset tilisiirrot muuttuvat reaaliaikaisiksi. Koska kuluttajat kaipaavat yhä nopeampia ajasta ja paikasta riippumattomia palveluita, SEPA (Single Euro Payment Area) -alueen pankit ovat yhteistyössä kehittäneet pikamaksupalvelun.

Pikamaksupalvelulla on tarkoitus tarjota rahansiirtoa kaikille SEPA-alueen henkilöille ja yritykselle sekunneissa vuorokauden ympäri, riippumatta maksutavasta.

Pikasiirrot tulevat käyttöön 21.11.2017 SEPA-alueen 34:ssä eri maassa. Palvelussa raha siirtyy viimeistään kymmenessä sekunnissa tililtä tilille koko SEPA-alueella riippumatta viikonpäivästä tai kellonajasta. Siirrot olisivat siis reaaliaikaisia. Pikamaksupalvelun tarkoitus ei ole korvata nykyistä tilisiirtopalvelua, vaan toimia sen ohella.

 

Tuuli Viinanen / VertaaEnsin.fi

LISÄÄ AIHEESTA

24.03.2017
HYVIÄ ENNUSTEITA SUOMEN BRUTTOKANSANTUOTTEESTA
24.03.2017
HELSINKI OSALLISTAA IHMISIÄ PELIN AVULLA
27.02.2017
KULUTTAJIEN LUOTTAMUS KASVUSSA

Etsi työpaikkaa