Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Euroopan sisäiset tilisiirrot reaaliaikaan

atrahansiirtojuttu211216.jpg

Pian Euroopan sisäiset tilisiirrot tapahtuvat pian sekunneissa. Vuoden 2017 aikana eurooppalaisessa pankkimaailmassa tapahtuu suuri mullistus: Pankkien väliset tilisiirrot muuttuvat reaaliaikaisiksi. Koska kuluttajat kaipaavat yhä nopeampia ajasta ja paikasta riippumattomia palveluita, SEPA (Single Euro Payment Area) -alueen pankit ovat yhteistyössä kehittäneet pikamaksupalvelun.

Pikamaksupalvelulla on tarkoitus tarjota rahansiirtoa kaikille SEPA-alueen henkilöille ja yritykselle sekunneissa vuorokauden ympäri, riippumatta maksutavasta.

Pikasiirrot tulevat käyttöön 21.11.2017 SEPA-alueen 34:ssä eri maassa. Palvelussa raha siirtyy viimeistään kymmenessä sekunnissa tililtä tilille koko SEPA-alueella riippumatta viikonpäivästä tai kellonajasta. Siirrot olisivat siis reaaliaikaisia. Pikamaksupalvelun tarkoitus ei ole korvata nykyistä tilisiirtopalvelua, vaan toimia sen ohella.

 

Tuuli Viinanen / VertaaEnsin.fi

LISÄÄ AIHEESTA

07.05.2018
KUNTA-ALAN MEDIAANIANSIO KUUKAUSIPALKKAISILLA 2780 EUROA
19.04.2018
NAISET KOKEVAT PALKKASYRJINTÄÄ MIEHIÄ USEAMMIN
29.01.2018
KULUTTAJIEN LUOTTAMUSINDIKAATTORI KASVUSSA 1/2018

Etsi työpaikkaa