Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Hanki hyvä kesätyö

AT kesäduuni 200116.jpg

Hyvän kesätyön löytämiseen liittyy tiettyjä periaatteita, jotka kannattaa huomioida. Onnea kesätyön löytämiseen!

Hakukokemus

Hyvä hakukokemus tarkoittaa sitä, minkälainen mielikuva kesätyönhakijalle jää hakuprosessin jälkeen. Tällä on merkitystä siksi, että työnantajat kilpailevat hyvistä työnhakijoista. Mielikuva työnantajasta jää mieleen. Työnantajan kannattaakin antaa tietoa hakijoille kesätyöhaun edistymisestä ja ilmoittaa nopeasti myös siitä, jos hakija ei tullut valituksi.

Tehtäväkuva

Kesätyön tehtävänkuvan viestiminen on usein yhtä haasteellista kuin sopivan työntekijän löytäminen. Tärkeintä on, että viesti menee perille ja sekä hakija että työnantaja ovat selvillä kesätyöntekijän toimenkuvasta. Tärkeintä on, että kesätyö on mielekästä sekä työntekijälle että työnantajalle.

Perehdytys

Kaikki tarvitsevat perehdytystä ja ohjausta uuteen työhön. Hyvän perehdytyksen jälkeen pystyy aloittamaan uuden työn hyvillä mielin.

Oikeudenmukaisuus

Työnantajan tulee kohdella kaikkia työntekijöitä oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Tämä koskee myös kesätyöntekijöitä.

Kohtuullinen palkka               

Jos alalla ei ole yleissitovaa työehtosopimusta, vähimmäispalkkaa ei periaatteessa ole, mutta tällöin kohtuullinen palkka voi perustua esimerkiksi järjestöjen palkkasuosituksiin. Kesätyöntekijän kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi mahdolliseen opiskelijajärjestöön, ja kysyä palkkasuosituksia. Palkkatasoa voi kysellä myös kavereilta ja sukulaisilta, joilla on kokemusta samalta alalta.

Kirjallinen työsopimus

Työsopimus kannattaa tehdä aina kirjallisesti. Ennen allekirjoittamista sopimus kannattaa lukea huolella. Myös suullinen työsopimus on sitova, mutta sen olemassaoloa ja sisältöä on vaikeampi todistaa jälkikäteen. Työsopimuksessa pitäisi sopia ainakin seuraavista asioista: työnteon alkamisajankohdasta, työntekopaikasta, työsuhteen muodosta ja kestosta, mahdollisesta koeajasta, pääasiallisista työtehtävistä, työajasta, sovellettavasta työehtosopimuksesta, palkasta ja palkanmaksukaudesta, vuosiloman määräytymisestä, irtisanomisajasta ja sen määräytymisestä ja mikäli kyseessä on määräaikainen työsopimus: määräaikaisen työsopimuksen peruste ja sopimuksen päättymisaika tai arvio siitä.

Työtodistus

Ota työtodistus  puheeksi jo muutamaa päivää ennen työsuhteen päättymistä. Kirjallinen työtodistus on tärkeä dokumentti tulevaisuutta ajatellen.

Lähde: Vastuullinen kesäduuni

LISÄÄ AIHEESTA

28.06.2017
NAUTI KESÄSTÄ, VAIKKA OLISIT TÖISSÄ
16.05.2017
SAK: ENEMMÄN KESÄTYÖPAIKKOJA TARJOLLA
21.04.2018
PEAB JA ARIZONA CHEMICAL VUODEN PARHAAT KESÄTYÖNANTAJAT

Etsi työpaikkaa