Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Hyödynnä somea täysillä työnhaussa

AT HYödynnä somea täysillä työnhaussa 161115.jpg

Hyödynnäthän jo sosiaalista mediaa työnhaussa? Tässä hyödyllisiä vinkkejä somenhallintaan rekrytilanteissa.

Tunnetko verkkojalanjälkesi?

Julkiset sosiaalisen median profiilisi jättävät jälkensä verkkoon, joten kannattaa tarkkailla, mistä oma nimi löytyy. Tämä onnistuu googlaamalla. Hakutuloksista näet, mitä sinut mahdollisesti googlaava työnantajakin näkisi. Tarkista siis aina eri profiiliesi yksityisyysasetukset.

Pidä someprofiilit ajantasalla

Työnhakuun liittyvät sosiaalisen median profiilit, kuten LinkedIn, kannattaa päivittää ajan tasalle säännöllisesti. Tarkkaile profiilejasi ja lisää "sivullesi"  ajantasaista tietoa aika ajoin.

Liitä some osaksi työhakemusta

Liitä työnhakuun liittyvät, olennaiset someprofiilisi osaksi työhakemustasi. Kun tarjoat työnantajille mahdollisuuden tutustua profiileihisi, annat heille arvokasta tietoa esimerkiksi harrastuksistasi, persoonastasi ja mielipiteistäsi. Muista kuitenkin, että kaiken profiileissa julkaisemasi tulee kestää päivänvaloa ja myös työnantajan katseen.

Seuraa mitä alallasi tapahtuu

Somen kautta voit myös seurata, mitä omalla alallasi tapahtuu ja mitä siellä puhutaan. Seuraa esimerkiksi Twitterissä oman alasi vaikuttajia ja eri yrityksiä, niin saat ajantasaisen tiedon ilmiöistä ja tapahtumista.

LISÄÄ AIHEESTA

07.11.2016
VASTUULLINEN KESÄDUUNI ALKAA TAAS
05.12.2016
SOITA ENNEN HAKEMUSTA
05.12.2016
TYÖNHAKU ON KOVAA TYÖTÄ

Etsi työpaikkaa