Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Hyvä stressi tekee hyvää

AT Hyvä stressi 300516.jpg

Negatiivinen stressi on pahasta, se kuluttaa mieltä ja kehoa. Mutta myönteisen stressin eli eustressin avulla on mahdollista löytää uusia ajattelu- ja työskentelytapoja. Ne lisäävät sekä tuottavuutta että hyvinvointia. Eustress-hankkeessa kehitettiin keinoja yrittäjien arkeen myönteisen stressin lisäämiseksi.

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n koordinoimassa Eustress-hankkeessa tutkittiin yhteistyössä Tampereen yliopiston ja yrittäjien kanssa stressin hyviä puolia yrittäjien arjessa. Tutkimuksessa syntyi uusi tapa lähestyä stressiä ja hyvinvointia työssä.

Hyvän Stressin verkkotyökalun pilottiversio antaa konkreettisia keinoja positiivisen stressin lisäämiseen. Hankkeen tulokset on koottu oppaaksi, ja verkkotyökalun jatkokehitykseen etsitään kehitystyökumppaneita.

Yrittäjät pääsivät kokeilemaan ja harjoittelemaan uudenlaisia työtapoja käyttämällä pilotointivaiheessa olevaa Hyvän Stressin verkkotyökalua hankkeen aikana. Pilotin myötä todettiin  vaikutuksia, jotka näkyivät sekä negatiivisen stressin vähentymisenä että oivalluksina itselle sopivista työtavoista ja ajattelumalleista.

Palautuminen positiivisesta stressistä on  tärkeää, koska pitkään jatkuessaan sekin on kuluttavaa elimistölle negatiivisen stressin tavoin.  Tulokset on koottu ”Älä tule paha stressi, tule hyvä stressi” -työkirjaksi, joka esittelee keskeiset havainnot ja antaa käytännön harjoitteita hyvää stressiä edistävien toimintatapojen kokeiluun. 

VTT:n koordinoima hanke alkoi tammikuussa 2014 ja päättyy kesällä 2016. Tutkimukseen osallistui lisäksi Tampereen yliopisto. Rahoittajina ovat Tekes, VTT ja Tampereen yliopisto.

Hankkeen verkkosivut: www.eustress.fi

Lähde: VTT

LISÄÄ AIHEESTA

19.06.2018
LOMAA KOHTI...
12.06.2018
ODOTATKO LOMAA?
06.06.2018
SAIRAUSPOISSAOLOT LISÄÄNTYNEET ETENKIN MIELENTERVEYDEN OSALTA

Etsi työpaikkaa