Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Iloisin mielin takaisin töihin!

atjuttu060818.jpg

 

Ahdistutko kesäloman lopussa ennen töihin menoa? Mietipä hetki, olisiko asenteessasi parantamisen varaa - vai mistä ahdistus johtuu?

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

1. Annat loman lopulla muutaman ajatuksen työlle ja kurkkaat sähköpostiin, 2. tai sitten lomailet loppuun asti töitä ajattelematta – mutta teetpä kummin tahansa, pidä päätöksestäsi kiinni.

Jos ajatus töihin paluusta ahdistaa, anna itsellesi lupa käydä loman aikaiset sähköpostit läpi, jotta voit rentoutua ja nauttia loman viimeisistä päivistä. Älä kuitenkaan anna työlle liikaa aikaa loman lopulla, vaan huolehdi, että viimeisille lomapäiville on kivaa ja mielekästä ohjelmaa.

Ensimmäiselle loman jälkeiselle työviikolle kannattaa varata väljempi kalenteri ja aikaa asioiden läpikäymiseen. Neljässä viikossa onnistuu yllättävän hyvin nollaamaan aivot, joten älä odota pystyväsi heti samaan työtahtiin kuin normaalisti. Ole armollinen itsellesi!

Toki jollekin reipas startti loman jälkeen sopii paremmin kuin rauhallinen pehmeä lasku. Joskus loman jälkeen uusia ideoita saattaa suorastaan pursuta - ja energiaa on enemmän kuin koskaan. Muista siis kuunnella itseäsi töihin palatessasi.

Ensimmäinen työpäivä saattaa kulua sähköposteja lukiessa ja vastatessa eli ota siitäkin kaikki ilo irti. Käydessäsi loman aikana tapahtuneita asioita läpi, tee samalla listaa ensimmäisen ja tulevien viikkojen työtehtävistä: näin saat heti alkuun selkeämmän käsityksen siitä mitä on tulossa. Suurikin työmäärä tuntuu mielekkäämmältä jäsenneltynä.

Ota aikaa kollegoiden kanssa keskustelemiseen. Usean viikon tauko vaikuttaa myös tiimin sisäisiin suhteisiin ja ”erottaa” porukan ns. luonnostaan. Tämä kuilu kannattaa kuitenkin kuroa mahdollisimman pian umpeen, niin yhteistyö jatkuu sujuvasti.

Tervetuloa töihin!

LISÄÄ AIHEESTA

21.05.2019
TAUOT LISÄÄVÄT TYÖTEHOA
11.05.2019
MILLÄ KULJET TYÖMATKASI?
02.05.2019
ONKO AIVOILLA SUKUPUOLI?

Etsi työpaikkaa