Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Kesätyöpaikan erilaiset "tyypit"

At Kesätyötyypit.jpg

Kesätyöpaikoilta löytyy monenlaisia persoonia. Moninaisten persoonien kirjosta löytyy joukko tyyppejä, joilla tuntuu olevan klooneja lähes jokaisella työpaikalla. Kokosimme kahdeksan työpersoonallisuutta, jotka löytyvät monelta työpaikalta.

1. Häslääjä. Kaikki-mulle-heti-nyt-eikuneilen. Häslääjä ei tutki, vaan säätää minkä ehtii: hyväntahtoisella innokkuudella liian moni rauta on tulessa samaan aikaan.

2. Kyttääjä. Ei ole olemassa asiaa, jota kyttääjän ei mielestään olisi syytä seurata. Kyttääjällä tuntuu usein olevan itsellään varsin paljon luppoaikaa kun sitä riittää myös muiden asioista ”huolehtimiseen”.

3. Jees-jees-kaveri. Hän on kaikkien paras kaveri, joka osaa pudotella oikeat sanat oikeaan rakoon niin, että kuulijalle jää fiilis erityislaatuisesta ”siteestä” hänen kanssaan.

4. Tunteiden tulkki. Oli kyseessä työkaverin kissan syntymäpäivät tai osaston yt-neuvottelut, tunteiden tulkki elää nimensä mukaisesti tunteella. 

5. Paisuttelija.  Hän todella tekee tikusta asiaa ja onnistuu täyttämään oman kalenterinsa lisäksi kollegoiden päivät kokouksilla, joissa ei ole päätä eikä häntää.

6. Vastarannan kiiski. Nimikin sen paljastaa: mikään ei oikein onnistu, mistään ei jaksa innostua, on aina eri mieltä.

7. Juorukello. Juttu, jota juorukello ei tiedä, ei ole edes tietämisen arvoinen.

8. Taivaanrannan maalari. Isojen linjojen kaveri, jolle konkreettinen tekeminen aiheuttaa ”akuutin nilkkatulehduksen” tai muuten vain puistatusta.

 

LISÄÄ AIHEESTA

30.03.2017
PEAB JA ARIZONA CHEMICAL VUODEN PARHAAT KESÄTYÖNANTAJAT
30.03.2017
KESÄSETELI TYÖLLISTÄÄ NUORIA
30.03.2017
HANKI HYVÄ KESÄTYÖ

Etsi työpaikkaa