Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Kiinteistöosaajista pulaa, markkinointialalla ylitarjontaa

atjuttu280518.jpg

Oikotie Työpaikkojen markkinatieto -palvelusta löytyy ajankohtaista tietoa työpaikkojen tarjonnasta ja kysynnästä maakunnittain sekä tehtäväalueittain.

Joillakin alueilla on vaikea löytää työntekijöitä ja toiset alat kärsivät suoraisesta työvoimapulasta.

Nyt esimerkiksi rakennusalalla on tarjolla enemmän työpaikkoja kuin kysyntää.  IT-alan työpaikkoja on tarjolla kysyntää enemmän Uudellamaalla ja Jyväskylän seudulla. Lapin alueella on pulaa hotelli- ja ravintola-alan työntekijöistä.

Koulutus- ja opetustehtäviin haetaan 

Koulutus- ja opetustehtäviin sekä henkilöstöhallinnon tehtäviin haetaan koko maassa keskimääräistä enemmän suhteessa avoimiin tehtäviin. Myös toimistotyöhön sekä julkishallinnon työpaikkoihin ja järjestötyöhön on enemmän kysyntää kuin tarjontaa.

Esimerkiksi logistiikan tehtävissä kysyntä ja tarjonta vaihtelevat alueellisesti. Suunnittelualan paikkoja on selvästi enemmän Uudellamaalla ja Keski-Suomessa, ja esimerkiksi Pohjois- ja Itä-Suomessa tehtäviä haetaan aktiivisemmin suhteessa avoimiin paikkoihin.

 

Lähde: Oikotie Työpaikat (markkinatieto)

LISÄÄ AIHEESTA

15.04.2019
7 VINKKIÄ LINKEDININ KÄYTTÖÖN TYÖNHAUSSA
21.01.2019
REKRYTOINNIN VAIKEUDET
08.10.2018
VINKKEJÄ TYÖNHAKUUN

Etsi työpaikkaa