Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Kysely: Enemmistö työntekijöistä kokee nauttivansa esimiehen luottamusta

atjuttu090419.jpg

 

Työntekijät uskovat suomalaisilla työpaikoilla esimiehensä luottavan heihin. Esimiehet myös koetaan helposti lähestyttäviksi. Toisaalta osa työntekijöistä ei koe tulevansa kuulluksi työyhteisössään. Lisäksi heikko työkyky ja riittämätön palautuminen ovat yhteydessä toisiinsa. Tiedot ilmenevät työeläkeyhtiö Elon työyhteisömittarin otoksesta.

Noin 80 % työyhteisömittariin vastanneista kertoo esimiehensä luottavan häneen. Lisäksi noin kahdeksan kymmenestä kokee esimiehensä helposti lähestyttäväksi. Vastaajat myös sanovat tietävänsä, mitä heiltä työssä odotetaan.

Työpaikkojen sisäisessä viestinnässä on parannettavaa. Noin yksi viidestä kokee, ettei tule tarpeeksi hyvin kuulluksi työyhteisössään eikä saa riittävästi palautetta. Joka viides vastaaja kokee, ettei muutosten vaikutuksia työhön mietitä riittävästi yhdessä.

Vastaajista 16 % kokee paljon tai erittäin paljon stressiä. Jopa puolet kertoo kokevansa vain vähän stressiä tai ei lainkaan stressiä. Kolmasosa vastaajista sanoo kokevansa jonkin verran stressiä. Elon työkykyjohtamisen kehittämispäällikkö Kimmo Pakarisen mukaan stressin kokemukseen vaikuttavat esimerkiksi vastuun määrä ja asiakastyö.

Jopa 80 % vastaajista pitää työkykyään hyvänä tai erinomaisena. Viisi prosenttia pitää työkykyään huonona.

 

Lähde: Työeläkeyhtiö Elo

LISÄÄ AIHEESTA

21.05.2019
TAUOT LISÄÄVÄT TYÖTEHOA
11.05.2019
MILLÄ KULJET TYÖMATKASI?
02.05.2019
ONKO AIVOILLA SUKUPUOLI?

Etsi työpaikkaa