Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Lomaa kohti...

atjuttu020718.jpg

Heinäkuu on monella suomalaisella lomakuu. Tässä muutama vinkki, miten voit valmistautua - ja saat lomastasi enemmän irti ja palaat töihin energisenä.

Ennen lomaa:

Kaikkia töitä et millään saa valmiiksi ennen lomaa, mutta voit jättää ne odottamaan paluutasi. Pystyt keskittymään lomailuun ja palaamaan töihin helpommin, kun käytät erilaisia muistilistoja. Merkitse ylös ne asiat joihin tartut heti töihin palattuasi. Ennen lomalle lähtöä muista myös poissaoloosi liittyvät perusasiat, kuten lomavastaaja, tuuraajan opastaminen jne.

Ennen lomaa kannattaa keskustella perheen kanssa siitä, mitä he haluavat tehdä ja millaisia odotuksia kaikilla on loman suhteen. Näin voi sovitella yhteen erilaisia näkemyksiä ja mielihaluja jo ennen lomaa.  

Lomalla:

On luonnollista, että ristiriitoja ei kiireisessä arjessa ole ehtinyt käsitellä. Jos loman alku menee riitelyksi, älä säikähdä, vaan käsittele perheesi tai kumppanisi kanssa pintaan nousevat asiat - ja jatka tämän jälkeen lomaa. Loman alussa on normaalia, että työhön liittyviä ajatuksia ja ideoita nousee mieleen. Kirjaa ajatukset ylös ja jatka levollisin mielin lomaasi. 

Akkujen lataaminen onnistuu parhaiten tekemällä mieluisia asioita. Hyvää oloa lisää myös se, että vältät ylensyöntiä ja liiallista alkoholin käyttöä. Kuuntele itseäsi ja kehoasi. Kun noudatat lomasi aikana suhteellisen säännöllistä unirytmiä ja liikut, saat energiaa ja palaudut.

Lomasta tai elämästä ylipäätään on hankala nauttia, ellei ole läsnä. Opettele lomallasi myös läsnäoloa.

Loman jälkeen:

Orientoidu töihin loman jälkeen pikkuhiljaa. Ota esiin ennen lomaa tekemäsi muistilistat ja muistiot. Jatka läsnäoloa sekä levon ja liikunnan tasapainoa myös arjessa.

 

Lähde: HeiaHeia

LISÄÄ AIHEESTA

11.02.2019
SYÖ ITSEESI VIRTAA
28.01.2019
PITKÄAIKAINEN UNETTOMUUS ON TERVEYSRISKI
17.12.2018
MIELENRAUHAA JOULUUN

Etsi työpaikkaa