Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Me-säätiö haluaa vähentää nuorten syrjäytymistä

Atjuttu121016.jpg

Jo viidennes suomalaisista 20–24-vuotiaista miehistä ei opiskele eikä käy töissä. Miksi?

Ulla Nord johtaa Me-säätiötä, jonka tavoitteena on vähentää lasten, nuorten ja perheiden syrjäytymistä ja eriarvoistumista Suomessa. Säätiön perustivat yksityishenkilöinä Supercell-miljonäärit Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja.

Ammatillisesta koulutuksesta suoraan kortistoon

Ammatillisesta koulutuksesta valmistuu ihmisiä suoraan kortistoon.  Syrjäytyminen tunnistetaan jo peruskoulussa, mutta siellä ei pystytä ottamaan tarpeeksi vastuuta erityistä tukea tarvitsevista nuorista.

Me-säätiö myi kesällä 2016 pääomanaan olleet Supercellin osakkeet ja sai niistä noin 200 miljoonaa euroa. Tänä vuonna säätiö rahoittaa hankkeita noin kahden miljoonan euron arvosta, ja vuonna 2017 jo enemmänkin.

Säätiö ei halua rahoittaa yksittäisiä hankkeita, jotka loppuvat siinä vaiheessa kun rahoitus loppuu, vaan tavoitteena on pysyvän muutoksen aikaansaaminen. Me-säätiö haluaa muuttaa rakenteita.

Ulla Nordin mukaan tämänhetkinen palvelujärjestelmä on sirpaleinen, ja auttamistapa ongelmakeskeinen. Palveluja tarjotaan eri hallinnonaloihin kuuluvista yksiköistä ja oikean palvelun löytäminen on haasteellista.

Tällä hetkellä Suomessa on paljon nuoria, jotka eivät koulun lopettaessaan eivät osaa lukea eivätkä kirjoittaa kunnolla. Näin asian ei todellakaan pitäisi olla.

Lähde: Arvopaperi

LISÄÄ AIHEESTA

20.06.2018
PALVELUALOJEN LIIKEVAIHTO KASVOI
07.05.2018
KUNTA-ALAN MEDIAANIANSIO KUUKAUSIPALKKAISILLA 2780 EUROA
19.04.2018
NAISET KOKEVAT PALKKASYRJINTÄÄ MIEHIÄ USEAMMIN

Etsi työpaikkaa