Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Menestys on monen asian summa

AT Menestysjuttu 180416.jpg

Tietokirjailija, muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen listasi 10 vinkkiä parempaan menestykseen työelämässä.

1) Tunnista arvosi ja pohdi, mitä menestys juuri sinulle tarkoittaa. Tee toimintasuunnitelma.

2) Tutustu itseesi. Tunnista defenssit eli minän puolustuskeinot, joilla on tapana rajoittaa elämää. Uskomukset ja patoutuneet ajatusmallit ovat usein sitkeitä. Ne voivat jopa estää eteenpäin menemisen ja toivomiesi asioiden tapahtumisen.

3) Suosi myönteistä ajattelua ja ennakoi esteet. Myönteisyys lisää uusia mahdollisuuksia ja menestyksen mahdollisuutta. Mitä nopeammin selviät vastoinkäymisistä, sitä nopeammin olet jälleen takaisin haluamallasi tiellä.  

4) Löydä intohimosi ja harjoita kykyäsi lumoutua. Voidaksesi tulla jossakin todella hyväksi, tarvitset valtavan määrän toistoja. Menestys syntyy, kun intohimo kohtaa maailman tarpeet.

5) Ole avoin. Uskalla uudistua ja muista, että ihminen voi kasvaa ja kehittyä koko elämänsä ajan. Myös aivot muovautuvat halki elämän. Menestyä voi kaikenikäisenä.

6) Tutki vaihtoehtoja ja ihmettele. Jos et vielä tiedä, mikä sinua kiinnostaa tai mitä haluat tehdä työksesi, kokeile paljon kaikenlaista. Sieltä se oma ura löytyy.

7) Opi koko ajan uutta. Mieti, miten opin? Mistä motivoidun? Mikä vie minua päämäärääni kohti?

8) Hyödynnä kaikki eteen tulevat mahdollisuudet. Vältä epäolennaisuuksia.

9) Päästä irti. Kun päästää irti asioista, jotka eivät enää palvele, energiaa vapautuu hurjasti. Joustava mieli on menestyksen paras ystävä.

10) Ajattele menestystä minä-muodon sijaan me-muodossa. Harva menestyy yksin, yhdessä olemme enemmän.

LISÄÄ AIHEESTA

09.04.2018
MILLAISTA ON TULEVAISUUDEN TYÖ?
12.03.2018
AKTIIVIMALLISTA VALITETAAN
06.03.2018
VINKKEJÄ TYÖHAASTATTELUUN

Etsi työpaikkaa