Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Mielenrauhaa jouluun

atjuttu171218toinen.jpg

Joulunalusaika on monen mielestä stressaavaa aikaa. Tuntuu, että ei ehdi millään kaikkea - ja pinna kiristyy. Mitä jos julistaisit tänä vuonna itsellesi joulumielenrauhan?

1. Unohda täydellisyys

Jouluun latautuu paljon odotuksia. Tyypillinen mielikuva on, että joulun pitäisi olla ihana ja idyllinen kokemus. Täydellisyyden tavoittelussa tekee kuitenkin helposti hallaa itselleen ja muille.

Riski pettymykseen nousee, sillä harvoja asioita voi kontrolloida tai hallita. Jouluna on hankala ennakoida mitä tapahtuu, kun kokoonnutaan yhteen isommalla porukalla. Kannattaa siis pysähtyä miettimään, millaista joulua toivoo ja mikä siinä on oikeasti kaikkein tärkeintä?

2. Sukulaisia sopivasti - tai ei ollenkaan

Perhe ja läheiset ihmissuhteet ovat mielen hyvinvoinnin kannalta tärkeä asia. Joulun pyhäpäivät antavatkin monelle aikaa rauhalliseen pysähtymiseen oman perheen ja lähisuvun ääreen. Aina perhe- ja sukulaissuhteet eivät kuitenkaan ole helppoja.

Velvollisuuden tunne piinaa usein juuri joulun aikaan. Helposti ajatellaan, että lähisukulaisten näkeminen kuuluu automaattisesti asiaan, eikä vaihtoehtoja ole. Muiden odotusten lisäksi on hyvä aidosti tutkiskella, kenen seurassa viihtyy parhaiten ja millaisen joulun haluaa.

3. Siivoa maltilla

Joillekin siisti koti  on yhtä kuin onnistunut joulu. Tärkeintä on kuitenkin tuntea itsensä ja miettiä kodin jouluvalmisteluja omien voimavarojen mukaan. Muista, että supersiisteys ei ole ratkaiseva tekijä ihmisten viihtymiselle. Hyvä olo tulee yhdessäolosta.

4. Lahjojen hankkiminen sujuvaksi

Jos joululahjojen hankkiminen aiheuttaa stressiä, on hyvä muistaa, että tärkeintä on toisen ilahduttaminen. Lahjansaajat ilahtuvat monenlaisista asioista – eikä niiden ei tarvitse olla kalliita, sillä vähempikin riittää. 

5. Unohda tiukat aikataulut

Joulussa on kyse on rauhoittumisesta ja kiireettömästä olosta.  Se on tärkeää palautumisen kannalta. Kannattaakin miettiä miksi haluaa (jos haluaa) aikataulutetun joulun, ja miten saa luotua sellaisen tunnelman, jossa kaikilla on hyvä olla.

 

 

Lähde: Terveystalo 

LISÄÄ AIHEESTA

21.05.2019
TAUOT LISÄÄVÄT TYÖTEHOA
11.05.2019
MILLÄ KULJET TYÖMATKASI?
02.05.2019
ONKO AIVOILLA SUKUPUOLI?

Etsi työpaikkaa