Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Milloin viimeksi mietit brändiäsi?

atuusijuttu221018.jpg

Sinä olet brändi - ja koska maineesi on olemassa joka tapauksessa, kannattaa sen ylläpitoon valita juuri itselle sopivimmat tavat ja kanavat.

Henkilöbrändäyksen tärkeydestä on viime vuosina puhuttu paljon myös asiantuntijoiden ja työnhakijoiden kohdalla. Brändäys vaatii työtä ja aktiivisuutta, mutta henkilöbrändi eli rekrytoijien, työnantajien ja asiakkaidemme käsitys ihmisestä, syntyy myös ilman suurempia ponnisteluja. Näin tapahtuu, halusimme tai emme.

Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezosin mukaan "brändisi on sitä, mitä ihmiset puhuvat sinusta kun poistut huoneesta."

Maine syntyy arkisista asioista

Maine muodostuu siitä onko ihminen ajoissa vai myöhässä, iloinen vai murjottaako hän. Kokonaisuutena henkilöbrändiin vaikuttavat osaaminen ja persoona sellaisena kun ihmiset ne kokevat.

Kannattaa miettiä, mitkä ovat itselle luontaisia tapoja ja kanavia näkyä sekä osallistua.  Hyväksi todettu tapa tunnettuuden lisäämiseen on jakaa tietoa tärkeinä ja kiinnostavina pitämistään aiheista. Sitä voi tehdä puhumalla, kirjoittamalla, kuvaamalla tai osallistumalla kiinnostaviin keskusteluihin verkossa tai erilaisissa tapahtumissa. Kun laittaa hyvää kiertoon, tulee se  aikanaan takaisin.

Menestyksekkäästi itsensä brändänneet ihmiset keskittyvät omaan ydinosaamiseensa ja tarjoavat siihen liittyvää tietoa runsaasti - ja usein vielä ilmaiseksi. Näin he jäävät mieleen ja kun tarve tulee, heidän puoleensa käännytään. Osa  satsaa myös ulkoisiin tekijöihin, joilla he jättävät muistijäljen itsestään.

Kulissit alas ja inhimillisyyttä kehiin

Kulissit karisevat ennemmin tai myöhemmin eikä valeimagolle kannata perustaa. Oman osaamisen brändääminen vaatii  rohkeutta ja heittäytymistä. Itselle sopivan tyylin ja tavan voi löytää vain kokeilemalla. Hyviä vinkkejä omaan tekemiseen voi hakea oman alan vaikuttajia ja trendejä seuraamalla. Sitten voi testata samoja juttuja omalla tyylillä.

Toki välillä tulee tehtyä myös virheitä, mutta niistä oppii. Inhimillisyys on kuitenkin huomattavasti kiinnostavampaa kuin teeskentely.

 

LISÄÄ AIHEESTA

25.03.2019
TMT PREDICTIONS -RAPORTTI ENNUSTAA TULEVAT TRENDIT
18.03.2019
TYÖMARKKINABAROMETRI: SUURISSA YRITYKSISSÄ JA TEOLLISUUDESSA ENNAKOIDAAN HENKILÖSTÖMÄÄRÄN KASVUA
05.03.2019
OSAAJAPULAA JA REKRYTOINTIONGELMIA

Etsi työpaikkaa