Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Näillä aloilla on pulaa ammattilaisista

atjuttu290418.jpg

Tuoreen ammattibarometrin mukaan työvoimapulasta kärsivien ammattien määrä on moninkertaistunut parissa vuodessa. Kaksi vuotta sitten työvoimapula-ammatteja oli 12, kun nyt niitä on jo 40.

Suomessa on eniten pulaa juuri nyt rakennusalan työnjohtajista. Tämä ilmenee muun muassa siten, että työssäkäyvätkin saavat nyt työtarjouksia.

Rakennusalalla pulaa tekijöistä

Rakennusalalla pulaa on yleisesti myös rakennusinsinööreistä ja rakennustyöntekijöistä. Rakennusalan työnjohtajista on pulaa koko Suomessa. Eniten pulaa on Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Terveys- ja sosiaalialalla riittää töitä

Terveys- ja sosiaalialalla on edelleen paljon ammatteja, joissa on työvoimapulaa. Yleisintä työvoima-pula on ylilääkärien, erikoislääkärien, yleislääkärien ja sosiaalityön erityisasiantuntijoiden ammateissa.

Rekrytointi vaikeutuu

Terveys- ja sosiaaliala ei silti enää korostu pula-ammattien kärkipäässä yhtä paljon kuin aikaisemmin. Ammattiryhmät joiden tekijöistä on pulaa, ovat monipuolistuneet.

Pulaa on esimerkiksi teollisuuden alalla konetekniikan erityisasiantuntijoista sekä sähkö- ja automaatioinsinööreistä.

Avoimien työpaikkojen määrä on lisääntynyt, työttömien määrä on vähentynyt ja työnantajien kokemat rekrytointiongelmat kasvaneet.

Suurin muutos on meneillään Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Näillä alueilla yli sata ammattia barometrin noin 200:sta ammatista kuuluu epätasapainoryhmään eli työntekijöistä on joko pulaa tai heitä on liikaa. Jos ammatti on pulalistan kärkipäässä, se tarkoittaa, että ammatissa on pulaa työntekijöistä suuressa osassa Suomea.

Lue lisää:

www.ammattibarometri.fi

LISÄÄ AIHEESTA

15.04.2019
7 VINKKIÄ LINKEDININ KÄYTTÖÖN TYÖNHAUSSA
21.01.2019
REKRYTOINNIN VAIKEUDET
08.10.2018
VINKKEJÄ TYÖNHAKUUN

Etsi työpaikkaa