Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Näin löydät työpaikan

nain_loydat_tyopaikan.jpg

Työn löytäminen ei aina ole helppoa, mutta oletko hyödyntänyt jo kaikki mahdolliset keinot? Listasimme muutamia keinoja työpaikan löytämiseen.

1. Hyödynnä tuttavaverkostot

Useat työnantajat saattavat vältellä kalliita rekrytointiprosesseja.  Työntekijöitä haetaan siis verkostojen ja tuttavien kautta. Näitä niin sanottuja piilotyöpaikkoja on useissa yrityksissä ympäri Suomen. Kannattaa siis olla rohkeasti yhteydessä kiinnostaviin yrityksiin, sillä koskaan et voi tietää missä työpaikka piilee.

2. Yritysfoorumit käyttöön

Talous- ja yritysuutisia seuraamalla voit saada vihiä siitä, missä yrityksessä saattaisi olla tarvetta työntekijöille. Seuraa yritysten verkkosivuja, talousuutisia netissä ja televisiossa, lue lehtiä ja verkkojulkaisuja, yritysten blogeja ja LinkedIn-ryhmiä. Blogitekstit kannattaa tilata RSS-syötteenä, niin mitään kiinnostavaa ei pääse menemään ohi.

3. Rekrytointiyritykset

Rekrytointiyrityksiä on paljon, ja monet ovat erikoistuneet tietyille toimialoille. Myös vuokrafirmoina tunnetut yritykset voivat välittää vakituisia työpaikkoja. Ota reippaasti yhteyttä rekrytointiyrityksiin ja kysy neuvoja työnhakuun.

4. Sosiaalisen median voima

Sosiaalisen median voima on ihmeellinen. Niin LinkedInissä kuin Twitterissäkin ilmoitetaan yhä useammin työpaikoista, joita ei tule lehteen tai MOL:n sivuille. Twitterissä keskusteluja voi seurata sanoilla #rekry, #työpaikat tai #jobs. LinkedInissä kannattaa liittyä oman alan ryhmiin ja seurata aktiivisesti mitä alalla tapahtuu. Omaa löydettävyyttään voi myös parantaa olemalla aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja kirjoittamalla vaikkapa blogia.

5. Rekrytointimessut ja alan tapahtumat

Rekrytointitapahtumia on paljon ympäri Suomen. Vaikka tapahtumista löytyy harvemmin suoraan töitä, ne ovat oivallinen tilaisuus löytää potentiaalisia työpaikkoja ja kontakteja. Kun pääsee puheisiin ihmisten kanssa, heitä on  myöhemmin helpompi lähestyä sähköpostitse tai puhelimitse. Jaa käyntikorttiasi aktiivisesti ja ole avoimen kiinnostunut kaikista mahdollisuuksista.

Etsi työpaikkaa