Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Naisen ura & perhe

AT Naisen ura ja perhe 180516.jpg

Kaatuuko naisten urasuunnittelu kotiasioihin? Naiset uhraavat miehiä enemmän aikaansa koti- ja perheasioihin. Tämä tapahtuu usein työelämässä menestymisen kustannuksella.

Tutkimuksen mukaan naisilla on miehiä enemmän velvoitteita ja väsymystä, erityisesti vapaa-ajalla. Silti miehet ovat valmiimpia antamaan aikaansa ja resurssejansa jälkikasvun menestymisen eteen. Tutkimustulokset käyvät ilmi Ammattiliitto Pron julkistamasta tutkimuksesta.

Naiset käyttävät aikaa työajan jälkeen erilaisiin velvollisuuksiin 3,9 tuntia vuorokaudessa ja miehet 3,2 tuntia vuorokaudessa.

Sukupuolirakenteet murroksessa

Tutkimuksen tulokset kertovat siitä,  että monet toimivat edelleen melko vanhanaikaisten sukupuolirakenteiden kautta. 30–39-vuotiaiden naisten vuotuinen työaika on keskimäärin noin 400 tuntia lyhyempi kuin miehillä. Naiset uhraavat aikaansa koti- ja perheasioihin työelämässä menestymisen kustannuksella. Miehistä 66,7 prosenttia sanoo voivansa hyvin vapaa-ajallaan ja naisista tätä mieltä on 65,9 prosenttia.

Perhevapaat kiinnostavat isiä

Pron tutkimuksen mukaan yhä useampi isä jäisi perhevapaalle, jos se parantaisi naisten mahdollisuuksia uralla etenemisessä. Äitien suurin työelämään liittyvä ongelma on se, että pitkät perhevapaat heikentävät naisten työmarkkina-asemaa.  Ja mikäli palkkatulot  jäävät pieniksi, myös eläke on pieni.

Lähde: Pro, Talouselämä

LISÄÄ AIHEESTA

09.04.2018
MILLAISTA ON TULEVAISUUDEN TYÖ?
12.03.2018
AKTIIVIMALLISTA VALITETAAN
06.03.2018
VINKKEJÄ TYÖHAASTATTELUUN

Etsi työpaikkaa