Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Narskutteletko stressissä hampaitasi?

athammasjuttu111016.jpg

Kärsitkö hampaiden narskuttelusta? Yleisimpiä syitä hampaiden narskutteluun ovat purentahäiriö, stressi ja perinnöllinen alttius. Purentaongelmiin kannattaa hakea viipymättä apua hammaslääkärin vastaanotolta.

Suun terveys muodostuu purentaelimen, suun limakalvojen, kiinnityskudosten ja hampaiden terveydestä. Purentaelin koostuu leukanivelistä, leukaluista, hampaistosta, puremalihaksista sekä huulten, kielen ja poskien muodostamasta kokonaisuudesta. Jos sinulla on jännitystä tai kipua puremalihaksissa, saattaa samalla olla myös aristusta tai jännitystä kaulan, niskan ja hartioiden lihaksissa. Puremalihasten kipu voi johtua hampaiden yöllisestä narskuttelusta tai tiukkaan yhteen puremisesta eli bruksismista.

Suuhygienia on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia

Hyvä suuhygienia on tärkeää, varsinkin kun ollaan ihmisten kanssa tekemisissä -  mutta  myös kokonaisvaltaisen terveytemme vuoksi. Pahanhajuinen hengitys ja likaiset hampaat voivat olla haitaksi terveydelle sekä sosiaaliselle elämälle työssä ja vapaa-ajalla.

Tutkimukset osoittavat, että jopa 80 % käyttää liian vähän aikaa hampaiden pesuun. Jopa 60 % ei harjaa poskihampaita lainkaan tai harjaa niitä liian vähän aikaa. Luvut ilmenevät Oral-B:n tuoreesta tutkimuksesta.

Kolme tärkeää asiaa unohtuu hampaiden harjauksessa helposti: 1) hampaita harjataan liian kovaa, 2) liian vähän aikaa ja 3) haastavammat suun alueet jätetään harjaamatta.

Lähde: Oral-B

LISÄÄ AIHEESTA

25.06.2018
SAAKO TYÖNHAUSTA LOMAILLA?
19.06.2018
LOMAA KOHTI...
12.06.2018
ODOTATKO LOMAA?

Etsi työpaikkaa