Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Oikea osaaminen ja asenne

AT TUTKIMUSJUTTU 100216.jpg

Sanoma Rekrytointimedioiden tutkimuksesta selviää, että työnantajat arvostavat työntekijöissä oikeanlaista osaamista ja hyvää asennetta.Työntekijät pitävät työpaikan tärkeimpänä ominaisuutena arvostavaa työilmapiiriä ja selkeitä tavoitteita.

Työn hakeminen on tällä hetkellä hyvin haastavaa. Hakijat kokevat työnantajien vaatimukset usein kohtuuttomina, hakijajoukosta erottautuminen on vaikeaa ja jokaiseen työpaikkaan on hurjasti hakijoita.

Suuret hakijamäärät työllistävät hakijan lisäksi myös työnantajia, sillä parhaiden ja sopivimpien työntekijöiden löytäminen vie aikaa. Lahjakkuuksien tunnistaminen onkin yksi työnantajien suurimmista haasteista.

Myös työnhakijoiden odotukset voivat olla kohtuuttomia eikä työelämän realiteetteja aina ymmärretä. Tutkimuksessa painotettiinkin parempia työelämätaitoja.

Hyvä asenne kannattaa

Työnantajat arvostavat työntekijässä oikeanlaista ammatillista osaamista. Myös riittävän laaja työelämä- ja liiketoimintaosaaminen sekä hyvään asenne ovat tärkeitä. Halutulla työntekijällä on myös halua ja kykyä ottaa vastuuta omasta työkentästään ja osaamisestaan. Työnhakijoiden mukaan heidän työnhakutaidoissaan on parantamisen varaa, sillä kaksi kolmannesta ei osaa tehdä hyvää ansioluetteloa tai myyvää hakemusta.

Työhakijat pitävät halutun työpaikan tärkeimpänä ominaisuutena hyvää työilmapiiriä, jossa arvostetaan kaikkia − niin kollegoita kuin asiakkaita. Työhakijat arvostavat myös aitoa välittämistä, joustavuutta ja tilaa kehittyä.

Työmotivaation kannalta tärkeimmiksi asioiksi tutkimuksessa nousi hyvän työilmapiirin lisäksi työsuhteen pysyvyys, joustavuus, oikeudenmukainen palkitsemista sekä monipuoliset tehtävät.

Henkilöbrändin merkitys kasvaa

Henkilöbrändin merkitys työnhaussa on kasvanut ja kasvaa edelleen. Työtekijöiltä odotetaan yhä enemmän paineensietokykyä, hyviä työelämätaitoja ja oma-aloitteista otetta, myös luovuutta. Itsensä johtaminen on entistä tärkeämpää.

Tutkimuksen toteutti Evidens Oy Sanoma Rekrytointimedioiden toimeksiannosta.

 

 

LISÄÄ AIHEESTA

28.05.2018
KIINTEISTÖOSAAJISTA PULAA, MARKKINOINTIALALLA YLITARJONTAA
21.05.2018
AVOIMIA TYÖPAIKKOJA 1-4/2018 YHTEENSÄ 60 100
14.05.2018
OPISKELIJAT ARVOSTAVAT TYÖELÄMÄYHTEYKSIÄ

Etsi työpaikkaa