Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Ole ylpeä osaamisestasi

AT Ole ylpeä työst'si 191015.jpg

Tutkimuksen mukaan oma työ on yksi suomalaisten suurimmista ylpeyden aiheista. Oletko sinä ylpeä omasta osaamisestasi ja ammattitaidostasi?

Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan joka toinen vastaaja kertoo olevansa ylpeä omasta työstään. Vain joka kymmenes on saman tutkimuksen mukaan ylpeä työnantajansa toimista. Talouden epävarmuus, yt-neuvottelut ja muut muutostekijät ovat syöneet työntekijöiden uskoa tulevaan sekä työnantajaan.

Erityisosaamista arvostetaan

Ammatillinen erityisosaaminen on vahva osa identiteettiämme. Joka toinen kyselyyn vastanneista on ylpeä esimerkiksi Koneen hisseistä ja suomalaisten laivanrakennusosaamisesta. 43 prosenttia suomalaisista tuntee ylpeyttä myös maamme muotoilijoista.

88 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että henkilökohtaisista tekemisistä tai saavutuksista voi ja pitää kertoa. “Suomessa on paljon asioita, joista voimme olla ylpeitä”-väittämän hyväksyi jopa 83 prosenttia vastaajista.

84 prosenttia suomalaisista tuntee ylpeyttä puhtaasta luonnosta. Järvet merkitsivät erityisen paljon 69 prosentille, koulutusosaaminen 63 prosentille ja tasa-arvon toteutuminen 55 prosentille. Vain 13 prosenttia kertoo olevansa ylpeä suomalaisten suvaitsevaisuudesta ja urheilumenestyksestä.

Taustaa: Kansallisen ylpeystutkimuksen toteutti Taloustutkimus viestintätoimisto Rianno Communications Oy:n toimeksiannosta. Sähköiseen tutkimukseen vastasi elokuussa 2015 yhteensä 1021 suomalaista ikäjakaumalla 15–79-vuotta. Vastaajista 501 oli miehiä ja 520 naisia.

 

LISÄÄ AIHEESTA

28.05.2018
KIINTEISTÖOSAAJISTA PULAA, MARKKINOINTIALALLA YLITARJONTAA
21.05.2018
AVOIMIA TYÖPAIKKOJA 1-4/2018 YHTEENSÄ 60 100
14.05.2018
OPISKELIJAT ARVOSTAVAT TYÖELÄMÄYHTEYKSIÄ

Etsi työpaikkaa