Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Onko unelmatyötä olemassa?

atjuttu110319.jpg

Millainen on mielestäsi unelmatyö? Onko sellaista olemassa - vai teetkö kenties jo nyt unelmatyötäsi?

Ihminen käyttää työhön huomattavan osan päivittäisestä ajastaan. Silti monelle työ on ainoastaan välttämätön paha, jonka avulla saadaan elämiseen ja laskuihin tarvittava rahasumma. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla, sillä usko tai älä, unelmatyö on olemassa.

Unelmatyössä viihdyt 40 tuntia viikossa, menet sinne iloisena ja palaat vielä virkeänä kotiin työpäivän jälkeen. Unelmatyö on työtä, josta nautit ja joka tuntuu merkitykselliseltä.

Unelmatyö lähtee sinusta

Moni ei ymmärrä, että suurin este unelmatyön löytymiselle on usein ihmisen omat ennakkoasenteet ja väärät käsitykset. Lisäksi voi puuttua uskallusta. On helppo syyttää muita, jos asiat eivät suju eikä työ miellytä.

Unelmatyön löytäminen vaatiikin hieman itsetutkiskelua ja avarakatseisuutta. Toki vallitsevalla työtilanteella ja koulutuksella on merkitystä, mutta yllättävän usein vastaus löytyy jokaisesta itsestämme.

Ongelma unelmatyön löytämättömyydessä on usein se, että emme tiedä mitä haluaisimme tehdä. Altistumme pienestä pitäen erilaisille toiveille ja tavoitteille ammatin suhteen, mutta harvoin kysymme itseltämme, mitä oikeasti haluaisimme tehdä.

Tee sitä mitä haluat

Unelma-ammatti ja -työ löytyvät parhaiten, kun selvität itsellesi, mitä todella haluat tehdä. Joskus unelmatyö saattaa toki löytyä vahingossakin. Aina ei voi sataprosenttisen varmasti tietää, missä työpaikassa tai yhteisössä uusi unelmatyö piileskelee. Tämän vuoksi kannattaa olla avoimin mielin ja imeä vaikutteita monipuolisesti kaikkialta missä liikkuukin.

Aina se työ jota juuri sillä hetkellä tekee, ei tunnu “omalta” eikä varsinkaan unelmatyöltä, mutta jokainen työkokemus vie eteenpäin. Toisille riittää tasainen pakerrus työssä kuin työssä, toiset haluavat saada enemmän. Mielihyvä, joka kumpuaa, kun ihminen tuntee olevansa omalla alallaan ja unelmatyössään on mahtava juttu!

Löydä unelmatyösi. Vastaa kysymyksiin:

- Millaista työtä haluaisit tehdä?

- Millaisessa yrityksessä haluaisit työskennellä?

- Mitä osaamistasi / taitojasi haluaisit hyödyntää unelmatyössäsi?

- Mikä tekisi työstäsi unelmatyön?

- Millaisia edellytyksiä sinulla on juuri nyt unelmatyöhösi?

- Mikä auttaa sinua saamaan unelmatyösi?

- Millaista panostusta unelmatyön saavuttaminen edellyttää sinulta?

- Mikä on sinulle tärkeintä unelmatyössäsi?

- Millaisia työpäiviä haluaisit tehdä?

- Millaisissa työskentelyolosuhteissa haluaisit toimia?

- Millaista palkkaa haluat?

- Mitä muita etuja odotat työltä?

- Mikä sinua innostaa?

- Mikä sinua motivoi?

- Mikä tekee sinut onnelliseksi?

- Milloin olet parhaimmillasi työssäsi?

- Mitä haluaisit ottaa mukaasi nykyisestä työstäsi?

- Mitä et kaipaa nykyisestä työstäsi?

- Mikä sinua estää etenemään kohti unelmatyötäsi?

 

Onnea matkaan!

LISÄÄ AIHEESTA

21.05.2019
TAUOT LISÄÄVÄT TYÖTEHOA
11.05.2019
MILLÄ KULJET TYÖMATKASI?
02.05.2019
ONKO AIVOILLA SUKUPUOLI?

Etsi työpaikkaa