Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Pätkätyö tarjoaa vapautta

Pätkätyö tarjoaa vapautta AT 160915.jpg

Pätkätyö, keikkatyö, osa-aikatyö tai vuokratyö. Nämä kaikki työskentelymuodot ovat tätä päivää ja tarjoavat vapautta ja lähes varmaa työllistymistä.

Pätkätyö saattaa monen mielestä kuulostaa turvattomalta työllistymismahdollisuudelta. Se tarjoaa kuitenkin monenlaisia vaihtoehtoja ja etuja erilaisiin elämäntilanteisiin.

Osa-aikatyötä on eniten tarjolla hotelli- ja ravintola-alalla sekä kaupan- ja rakennusalalla. Vuokratöitä ja pidempiaikaisia työsuhteita on runsaasti tarjolla myös toimisto- ja taloushallinnon sekä IT-alan yrityksissä.

On ihanteellista, että nykyään työnhakijat voivat tarkkaan määritellä, minkälaisesta työsuhteesta he ovat kiinnostuneet. Erityisesti ravintola- ja kaupan alalla voi pitkälti itse päättää, milloin ja missä työskentelee. Töihin myös pääsee melko nopeasti, joskus jopa muutaman päivän sisällä.

Asenne avaa ovia

Työt kannattaa tehdä mahdollisimman hyvin, sillä jokainen työtarjous ja -keikka on mahdollisuus pysyvään työsuhteeseen. Kaikki työ on ns. työnäyte asiakkaalle. Oma-aloitteinen ja avoimin mielin kaikkeen tekemiseen suhtautuva työntekijä työllistyy helpommin. Hyvistä tekijöistä halutaan pitää kiinni. Esimerkiksi hotelli- ja ravintola-alalla työura aloitetaan usein keikkailemalla,  ja kun ”työnäyte” on kunnialla suoritettu, se voi poikia vakituisenkin paikan.

Vuokratyö kartuttaa työkokemusta. Töihin pääsee nopeasti ja joustavasti. Erilaisissa töissä ja työpaikoissa tapaa ihmisiä, ja uusista kontakteista on usein hyötyä työnhaussa. Keikkahommissa voi lisäksi kokeilla, mikä ala tuntuu itselle sopivalta.  

Keikkatyö tarjoaa vapautta

Keikkatyö tarjoaa on vapautta elämään ja oman ajan hallintaan. Velvoitteita on ainoastaan  sovittujen työvuorojen osalta. Yhä useampi haluaakin säilyttää vapautensa tekemällä keikkatyötä. Opiskelun ohessa keikkaileva saa myös usein mahdollisuuden vakituiseen työsuhteeseen heti valmistuttuaan. Asiakkaalle tuttu työntekijä työllistyy huomattavasti helpommin.

 

LISÄÄ AIHEESTA

09.04.2018
MILLAISTA ON TULEVAISUUDEN TYÖ?
12.03.2018
AKTIIVIMALLISTA VALITETAAN
06.03.2018
VINKKEJÄ TYÖHAASTATTELUUN

Etsi työpaikkaa