Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Perheystävällinen työpaikka huomioi erilaiset elämäntilanteet

atjuttu180219.jpg

 

Työpaikan perheystävällisyys on aina sekä työntekijöiden että työnantajan etu.

Mahdollisuus sovittaa työelämä ja muu elämä hyvin yhteen lisää työntekijöiden ja heidän läheistensä hyvinvointia sekä edistää työn tuottavuutta ja mielekkyyttä.

Elämässä tulee eteen erilaisia tilanteita joissa kaivataan joustoa. Perheystävällisen työpaikan tunnusmerkkejä ovat esimerkiksi joustavat työajat, toimivat sijaisjärjestelyt, sovitut pelisäännöt ja keskusteleva, avoin ilmapiiri. Näiden ansiosta työ- ja muuta elämää voi sovittaa yhteen mahdollisimman hyvin ja mielekkäästi, olipa kyseessä pienten lasten hoito tai omaishoitajuus.

Esimerkiksi omaishoitajuuden ja työssäkäynnin yhdistämistä selvittänyt apulaisprofessori Laura Kalliomaa-Puha Tampereen yliopistosta toteaa, että lainsäädäntö ei yleensä ole este työn ja muun elämän toimivalle yhteensovittamiselle, vaan esteenä ovat asenteet. Keinoja ei oteta käyttöön tai ilmapiiri ei ole avoimesti keskusteleva. Toisaalta varsinkin omaishoitajuudesta tarvittaisiin työpaikoilla lisää tietoa.

 

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

LISÄÄ AIHEESTA

25.03.2019
TMT PREDICTIONS -RAPORTTI ENNUSTAA TULEVAT TRENDIT
18.03.2019
TYÖMARKKINABAROMETRI: SUURISSA YRITYKSISSÄ JA TEOLLISUUDESSA ENNAKOIDAAN HENKILÖSTÖMÄÄRÄN KASVUA
05.03.2019
OSAAJAPULAA JA REKRYTOINTIONGELMIA

Etsi työpaikkaa