Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Realistinen palkkatoive edistää työpaikan löytymistä

atjuttu250519.jpg

Palkkatoiveen vetäminen ylä- tai alakanttiin ei kannata työhakemuksessa. Realistisen palkkatason löytämiseen on onneksi olemassa useita eri tietolähteitä.

Useimpiin työpaikkahakemuksiin sisältyy pyyntö palkkatoiveen esittämisestä. Yleensä palkka-asia myös nousee esille mahdollisessa työhaastattelussa.

Palkkatoiveen arviointiin kannattaakin nähdä vaivaa. Toive tulisi mitoittaa oikein ja se on myös pystyttävä perustelemaan haastattelussa. Tietoa työtehtävää vastaavasta palkkatasosta löytyy alan liitoista ja järjestöistä. 

Pysy ajantasalla palkkatasosta

Paras on, kun pitää jatkuvan tuntuman oman alan palkkatasosta, vaikka ei olisikaan hakemassa töitä. Realistisen tason lisäksi on myös ylimitoitettuja palkkatoiveita. Yläkanttiin vetäminen ei ole aina este haastatteluun pyytämiselle, mutta hakijan mahdollisuuksia se ei paranna.

Parhaan vaikutuksen tekee työnhakija, joka on ottanut selvää, millä tasolla työtehtävästä maksettava palkka voisi olla. Palkkatoiveen poisjättäminen hakemuksesta ei sinänsä haittaa, mutta raha tulee puheeksi jokatapauksessa viimeistään haastattelussa.

Älä myy itseäsi alihintaan

Myöskään alimitoitettu palkkapyyntö ei  kannata, sillä palkan myöhempi nostaminen voi olla työlästä. Tutkimusten mukaan naiset ovat palkkapyynnöissä usein vaatimattomampia kuin miehet.

Palkkatoiveen mitoittaminen on haasteellinen tehtävä etenkin ensimmäistä työpaikkaa hakeville. Usein palkkatoivomus on kuitenkin pakko liittää hakemukseen. Sopivan palkkatason arviointiin voi käyttää myös kaveripiirin eli muiden vastavalmistuneiden tietoja palkoista.

atjuttu250519.jpg

Realistinen palkkatoive edistää työpaikan löytymistä

atjuttu210519.jpg

Tauot lisäävät työtehoa

atjuttu110519.jpg

Millä kuljet työmatkasi?

Etsi työpaikkaa