Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Saako työnhausta lomailla?

atjuttu160718.jpg

Kesä on loma-aikaa parhaimmillaan, mutta saako työnhausta lomailla?  

Jos työnhausta ei suoranaisesti voi lomailla, niin siitä voi pitää pieniä mikrotaukoja. Vaikka aktiivinen työnhaku jatkuisi läpi kesän, itselleen kannattaa mahdollistaa myös vapaapäiviä ja lepoa. 

Kesä voi olla raskasta aikaa työnhakijalle: tekisi mieli lomailla kuten muutkin, mutta takaraivossa kolkuttaa huono omatunto työnhausta. Ihmisiä ei saa kiinni – ja vastauksia saa odottaa kauan.

Koko ajan tulisi olla valmiudessa ja hakemassa uusia työtehtäviä, mutta toisaalta pieni tauko tekisi enemmän kuin hyvää. Ehkä pienen ”loman” päätteeksi ajatuskin kulkisi paremmin ja näkymä omaan työnhakuun selkiintyisi.

Syksyn työnhakupiikki on lomakauden loputtua yleensä aktiivinen. Monet ovat miettineet loman aikana elämäänsä ja työpaikan vaihto tuntuu ajankohtaiselta.  Elo-syyskuu onkin aktiivista aikaa niin työnantajien kuin -hakijoidenkin taholta, sillä tarve vaihtaa työpaikkaa synnyttää tarpeen tarjota sitä toiselle.

Millainen sinun tilanteesi on? Jatkatko työnhakua aktiivisesti koko kesän vai otatko pienen tauon ilolla vastaan? Vai saako loman tuoma etäisyys  aikaan muutoksenhalun nykyisestä työstä uusiin haasteisiin?

 

LISÄÄ AIHEESTA

21.05.2019
TAUOT LISÄÄVÄT TYÖTEHOA
11.05.2019
MILLÄ KULJET TYÖMATKASI?
02.05.2019
ONKO AIVOILLA SUKUPUOLI?

Etsi työpaikkaa