Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Sanaton viestintä työnhaussa

AT Sanaton viestintä työnhaussa 091115.jpg

Oletko tullut ajatelleeksi, mitä sanaton viestintä työnhakutilanteessa paljastaa sinusta?

Yksi työnhaun suurimmista haasteista on erottuminen. Se, miten vakuuttaa työnantajan osaamisellaan ammattitaitoisessa hakijajoukossa.

Työnantajayritykseen tutustuminen ja vastausten miettiminen kannattavat aina, mutta tutkimusten mukaan jopa puolet mielikuvasta syntyy sanattomasta viestinnästä. Kehon kieli paljastaa todellisen tunnetilan puhetta tehokkaammin. Tässä neljä vinkkiä toimivaan sanattomaan viestintään.

1. Tervehdi hymyllä

Jännitys näkyy ihmisissä eri tavoin, ja kohtuullinen jännitys voi olla ihan hyvä asia. Ensivaikutelman voi luoda vain kerran, joten työhaastattelu alkaa jo eteisaulassa. Tervehdi aina hymyllä.

2. Kohdista katseesi

Tervehtimisen, silmiin katsomisen ja kättelyn merkitystä ei voi väheksyä. Vaikka työhaastattelu poikkeaa normaalista keskustelutilanteesta, toimivat sen aikana pitkälti samat viestintäsäännöt kuin muutenkin. Katso silmiin, kuuntele ja ole läsnä.

3.Unohda päällikön elkeet

Katsekontakti ja hymy riisuvat aseista, kun taas vetäytyminen tai kädet puuskassa istuminen kertovat varautuneisuudesta.

4. Huoliteltu tyyli

Haastattelu keskittyy ensisijaisesti hakijan asiantuntijuuteen ja osaamiseen. Hallitun esiintymisen, hyvin jäsenneltyjen vastausten ja omien kysymysten lisäksi työhön liittyviä hyviä asioita ja osaamisalueitaan voi tuoda esille pienillä eleillä. Pakkaa CV ja työtodistukset siistiin kansioon ja pukeudu huolitellusti hiuksia ja asusteita unohtamatta.

 

LISÄÄ AIHEESTA

18.12.2017
PARANNA MAHDOLLISUUKSIASI TYÖNHAUSSA
30.10.2017
JOKA KYMMENES TYÖNHAKU KESKEYTYY
09.10.2017
NÄIN HAET TÖITÄ LINKEDIN:SSÄ

Etsi työpaikkaa