Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Soita ennen hakemusta

At soita ensin.jpg

Vaikka työnhaku muuttuu koko ajan, työnhaun perusidea on kuitenkin säilynyt samana. Työtä haettaessa osaamisestaan on tiedotettava työnantajalle siten, että hän kiinnostuu. Työnhakijoilta toivotaan oikeaa asennetta ja oma-aloitteisuutta. Soitto ennen hakemusta saattaa olla hyvä idea.

1. Hae avoimella hakemuksella

Suurin osa työpaikoista on ns. piilotyöpaikkoja. Niistä ei ei ilmoitella työpaikkasivustoilla. Työnhakijan kannattaa siis lähettää avoimia ja hyvin profiloituja hakemuksia suoraan työnantajille.

2. Soita ensin

Soitto ja lisätiedustelu kertovat, että hakija on motivoitunut. Hakemuksen voi lähettää puhelinkeskustelun jälkeen.

3. Videohakemus

Videohakemukset kasvattavat suosiotaan. Videossa voi esitellä taitojaan, osaamistaan ja omaa persoonaansa.  Myös videohaastattelut ovat yleistyneet työnhaussa.

4. Rekrytointitapahtumat

Rekrytointitapahtumat ovat hyvä keino löytää työtä. Etenkin kaupan alalla rekrytointitilaisuudet ovat yleisiä. Tilaisuuksissa työnhakijat saavat tietoa yrityksistä ja erilaisista toimenkuvista. Samalla työnantaja pääsee haastattelemaan potentiaalisia hakijoita.

5. Verkostoituminen

Kaikki verkostoituminen on suositeltavaa. Muista myös sosiaalinen media. Kerro somessa avoimesti, että etsit työtä.

6. Hanki tietoa

Eri aloista ja ammateista löytyy tietoa esimerkiksi työ- ja elinkeinotoimiston verkkosivujen Ammattinetistä. Ammattibarometri kertoo eri ammattien kehitysnäkymistä tulevaisuudessa.

Lähde: Metro

LISÄÄ AIHEESTA

28.05.2018
KIINTEISTÖOSAAJISTA PULAA, MARKKINOINTIALALLA YLITARJONTAA
21.05.2018
AVOIMIA TYÖPAIKKOJA 1-4/2018 YHTEENSÄ 60 100
14.05.2018
OPISKELIJAT ARVOSTAVAT TYÖELÄMÄYHTEYKSIÄ

Etsi työpaikkaa