Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Sosiaalista työnhakua

AT Sosiaaliset taidot työnhaussa 250116.jpg

Sosiaalisilla taidoilla on merkitystä työnhakutilanteessa. Erityisesti työhaastattelussa persoonallisuus ja hakijan sosiaaliset taidot ovat tärkeitä.

Työpaikkailmoituksissa haetaan sosiaalista, avointa ja ihmisten kanssa toimeen tulevaa henkilöä. Lähes kaikissa työnhakuilmoituksissa määritellään millainen hakijan tulee olla. Sosiaalisuus ja luotettavuus  usein avainasemassa.  Työnhakutilanteessa pääroolissa ovat ensivaikutelmaan liittyvät asiat, kuten hakijan ulkonäkö ja persoonallisuus. Viestintätaidot ovat tärkeitä. Hakutilanteessa on merkittävää, miten osaa markkinoida itseään ja osaamistaan.

Kehonkieli valttina

Työnhakijan osaaminen näkyy cv:stä, mutta persoonallisuus paljastuu vasta tavatessa. Kehonkieli on tässä suuressa roolissa. Työhaastattelija tekee havaintoja haastateltavasta. Vaatevalinnat aikuttavat: nuhjuinen olemus ja likaiset, risat vaatteet kertovat, että henkilö ei huolehdi itsestään.

Tutkimusten mukaan henkilön koko olemus muovaa käsitystämme siitä, millaiseksi ihmisen koemme.  Sosiaaliset taidot eivät ole vain kognitiivisia ominaisuuksia. Ne todella ruumiillistuvat vuorovaikutuksessa toisen ihmisen kanssa.

Älä unohda läsnäoloa

Läsnäolo on tärkeää sosiaalisuuden ja persoonallisuuden rinnalla. Se ilmenee kehollisesti haastattelutilanteessa. Haastattelutilanteessa katsekontakti,  keskittyminen ja kuunteleminen kertovat siitä, että henkilö on läsnä juuri siinä hetkessä.

 

LISÄÄ AIHEESTA

28.05.2018
KIINTEISTÖOSAAJISTA PULAA, MARKKINOINTIALALLA YLITARJONTAA
21.05.2018
AVOIMIA TYÖPAIKKOJA 1-4/2018 YHTEENSÄ 60 100
14.05.2018
OPISKELIJAT ARVOSTAVAT TYÖELÄMÄYHTEYKSIÄ

Etsi työpaikkaa