Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Sote ja ammatillinen koulutusuudistus

AT Ammatillinen koulutus ja sote 091115.jpg

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry on erittäin huolissaan siitä, että ammatillinen koulutus yhdistetään Sote-uudistukseen. SAKKI on huolissaan siitä, että ammatillista koulutusta ei tulevaisuudessa pystytä ohjaamaan kokonaisuutena, vaan laadusta ja muista kysymyksistä päätetään aluekohtaisesti.

Tutkintojen laadun pitäisi olla mahdollisimman tasalaatuista, ja kaikilla ammattiin opiskelevilla pitää olla oikeus laadukkaaseen koulutukseen. Laadun rajut vaihtelut ovat keskeinen ongelma juuri nyt. Ammatillisen koulutuksen tehtävien siirtäminen maakunta-alueille tarkoittaisi sitä, että opiskelukokonaisuutta ei enää ohjaisi kukaan.

Tasainen laatu tärkeää

Muutoksella heikennettäisiin nimenomaan niitä asioita, joita uudistuksella on tarkoitus parantaa. Uudistuksen alla ovat tasaisen laadun varmistaminen, koulutuksen saavutettavuus, yksilölähtöisyys ja osaamisperusteisuus. Toisen asteen opetusta olisi käsiteltävä kokonaisuutena.

LISÄÄ AIHEESTA

06.11.2017
44 % YRITTÄJISTÄ TEKEE YLI 50 TUNNIN TYÖVIIKKOA
25.09.2017
TUUNAA TYÖTÄSI - VOIT PAREMMIN
12.09.2017
TYÖLLISTÄMISAIKEET VAHVIMMILLAAN VIITEEN VUOTEEN

Etsi työpaikkaa