Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Suomalaiset arvostavat eniten vakituista työsuhdetta

atjuttu151018.jpg
YTK-yhdistyksen Työelämä 2030-kyselyn mukaan suomalaiset viihtyvät työpaikoilla, joissa työyhteisö on kunnossa.

Suomalaiset arvostavat myös vakituista työsuhdetta ja hyvää palkkaa. Lähes puolet vastaajista piti vakituista työsuhdetta hyvän työelämän perustana. 20 %:n mielestä työn ja työnantajan pitää vastata omia arvoja. Kyselyyn vastanneet eivät pitäneet tärkeinä menestystä, mahdollisuutta edetä johtotehtäviin tai työn kansainvälisyyttä.

Joustavuus työaikojen ja etätyön osalta olivat myös hyvän työn keskiössä. Työlainsäädännön noudattamista ja turvallista työympäristöä tärkeänä piti ainoastaan viidennes vastaajista.

Vastaajat uskoivat, että tulevaisuudessa työelämän tärkeimpiä taitoja ovat uuden oppiminen, teknologian nopea omaksuminen, sosiaaliset taidot, sopeutumiskyky ja itseohjautuvuus. Vastaajien mielestä etätyö on tulevaisuutta. Vain 2 % uskoo etätyön vähenevän.

Hieman vajaa puolet vastaajista uskoi, että työuran aikana tulee kouluttautua uuteen ammattiin. Vastaajista 14 % uskoi valtaosan tulevaisuuden työsuhteista perustuvan itsensä työllistämiseen. Näin ajattelevat etenkin alle 34-vuotiaat.

 

Lähde: YTK, Turun Sanomat

LISÄÄ AIHEESTA

25.03.2019
TMT PREDICTIONS -RAPORTTI ENNUSTAA TULEVAT TRENDIT
18.03.2019
TYÖMARKKINABAROMETRI: SUURISSA YRITYKSISSÄ JA TEOLLISUUDESSA ENNAKOIDAAN HENKILÖSTÖMÄÄRÄN KASVUA
05.03.2019
OSAAJAPULAA JA REKRYTOINTIONGELMIA

Etsi työpaikkaa