Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Suunnittele urasi

AT Suunnittele urasi 291215.jpg

Oletko suunnitellut uraasi? Urasuunnittelussa keskeisiä asioita ovat itsetuntemus ja tiedon hankkiminen työelämän eri vaihtoehdoista.

Urasuunnittelu kannattaa aloittaa itsetutkiskelusta.

1. Mitkä ovat kiinnostuksen kohteeni?

2. Minkälaiset ovat luonteenpiirteeni, taitoni ja kykyni?

3. Millainen olen?

4. Mistä pidän?

5. Minkälaisessa ympäristössä viihdyn ja millaiseen tehtävänkuvaan sovellun?

Omat vahvuudet, voimavarat ja kehittämishaasteet on hyvä listata. Mieti myös, mikä sinua motivoi. Kun työtavat ja ominaisuudet sopivat työhösi, on todennäköisempää, että viihdyt työssäsi ja koet työn tekemisen mielekkäänä. Myös arvot ovat tärkeä osa työelämää, kun mietit millaista työtä haluaisit tehdä.

Ota selvää asioista

Itsetuntemuksen lisäksi tarvitset tietoa työelämästä.  Pohdi myös erilaisia koulutusvaihtoehtoja – mikä on konkreettisesti mahdollista.

Kaikki verkot veteen

Jo urasuunnittelussa kannattaa huomioida  omat verkostot. Kaikesta työkokemuksesta voi oppia ja työelämän erilaisista kontakteista voi olla hyötyä myös urakehitystä ajatellen.

Uralla eteenpäin?

On hyvä miettiä valmiiksi omia toiveita uran mahdollisesta etenemisestä tai laajentamisesta. Tyytyväisyys ja uralla eteneminen ovat subjektiivisia kokemuksia - kaikilla on omat mittarinsa.

LISÄÄ AIHEESTA

09.04.2018
MILLAISTA ON TULEVAISUUDEN TYÖ?
12.03.2018
AKTIIVIMALLISTA VALITETAAN
06.03.2018
VINKKEJÄ TYÖHAASTATTELUUN

Etsi työpaikkaa