Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Tienaa kesätyöllä

AT Kesätyörahajuttu 291215.jpg

Alkuvuosi on kesätyöhakujen kulta-aikaa. Joko tulevat kesätyörahat seikkailevat mielikuvissasi - ja pian myös taskussasi? Tässä muutama vinkki, miten saat rahasi riittämään.

1. Älä pidä rahoja yhdellä tilillä

Jos haluat säästää, palkkaa ei kannata tallettaa pelkästään käyttötilille, josta rahat hupenevat helposti  erilaisiin menoihin ja heräteostoksiin. Ota tavaksi maksaa kaikki laskusi palkkapäivänä ja siirrä sen jälkeen osa palkasta säästötilille.

2. Seuraa menojasi

Seuraa rahankäyttöäsi pitämällä kirjaa menoistasi. Näin näet mihin rahasi oikeasti menevät ja mistä voit tarvittaessa karsia.

3. Tee säästösuunnitelma

Hae motivaatiota säästämiseen fiilistelemällä, miten hienolta tuntuu kun saavutat tavoitteesi. Jos haaveissasi on suurempi hankinta, kuten auto, opinnot tai välivuosi ulkomailla, tee itsellesi selkeä säästösuunnitelma.

4. Hanki lisätienestejä

Kesätöiden lisäksi lisätienestejä voi hankkia myymällä turhat vaatteet ja tavarat kirpputorilla.

5. Harkitse rahastoja

Mikäli sinulla ei ole kiire saada rahoja käyttöösi, mieti rahasto- tai osakesijoittamista. Alkuun voi päästä jo tuhannella eurolla, mutta koska osakekurssien arvo vaihtelee ajoittain voimakkaasti. Rahoja on siis hyvän tuoton saamiseksi varauduttava pitämään sijoituksissa useita vuosia.

6. Opettele osakesijoittajaksi

Toinen vaihtoehto pitkäaikaissijoittamiselle on ostaa osakkeita eri toimialoilta. Myös osakesijoittamisessa nyrkkisääntönä on, ettei munia pidä laittaa yhteen koriin, vaan osakesalkku kannattaa hajauttaa hyvin riskien pienentämiseksi.

7. Kokemus tärkeää

Vaikka raha on hyvä syy tehdä töitä, ei kesätyön arvoa voi mitata ainoastaan rahassa. Rahan lisäksi kesätyö antaa hyödyllistä kokemusta ja opettaa työnantajien arvostamia työelämäntaitoja. Mitä enemmän sinulla on kokemusta erilaisista töistä, sitä parempi.

 

LISÄÄ AIHEESTA

28.06.2017
NAUTI KESÄSTÄ, VAIKKA OLISIT TÖISSÄ
16.05.2017
SAK: ENEMMÄN KESÄTYÖPAIKKOJA TARJOLLA
25.04.2018
PEAB JA ARIZONA CHEMICAL VUODEN PARHAAT KESÄTYÖNANTAJAT

Etsi työpaikkaa