Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

TMT Predictions -raportti ennustaa tulevat trendit

atjuttu250319.jpg

Deloitte julkistaa vuosittain TMT Predictions -raportin, joka seuraa teknologian, median ja telecom-alan trendejä ja kehitystä. Raportin pääkirjoittaja, Deloitte UK:n osakas ja globaalisti TMT-alueen tutkimuksista vastaava johtaja Paul Lee kävi esittelemässä tuloksia Sanomatalossa.

Deloitten vuosittainen teknologia, media ja telekommunikaatioalan trendejä ja tulevaisuudennäkymiä selvittävä tutkimus ennustaa mitkä trendit valtaavat toimialaa lähiaikoina. Nyt TMT-toimialan ytimessä ovat 5G-verkko, tekoäly ja älykaiuttimet.

5G-verkko nousussa

5G-verkon odotetaan aloittavan nousunsa vuonna 2019. Vaikka laajempi käyttöönotto vie vielä vuosia, tulevaisuudessa 5G-verkko mahdollistaa jopa satakertaisesti suuremman verkkoliikennekapasiteetin ja tehokkuuden. 5G muuttaa toimialaa suuresti avaten uusia mahdollisuuksia telekommunikaatioalan toimijoille. 5G tarkoittaa entistä nopeampia yhteyksiä kuluttajille ja yrityksille.

Tekoäly osaksi arkea

Pilvipohjaisten tekoälyohjelmien ja -palveluiden käyttö kasvaa vuonna 2019. Tähän saakka tekoäly on ollut laajemmin vain teknologiayritysten käytössä, mutta jatkossa pilven hyödyntäminen ja alan kehittyminen tekee tekoälyn laajemman käyttöönotosta ja hyödyntämisestä helpompaa yhä useammalle yritykselle – ja myös kuluttajille.

Älykaiuttimet kiinnostavat

Älykaiuttimien markkinat jatkavat vahvaa kasvuaan. Se onkin nopeimmin kasvava laitekategoria. Kokonaisuudessaan alan liikevaihto kasvaa 63 prosenttia viime vuoden 3,8 miljardista eurosta. Täyden kasvupotentiaalin saavuttamiseksi toimialalla on vielä haasteita selvitettävänä. Puheentunnistusteknologiat kehittyvät edelleen, mutta vasta laajemman kielivalikoiman kautta teknologiasta voi tulla laajemmin toimiva.

3D-tulostus nousussa jälleen

3D-tulostettavien materiaalien määrä on yli kaksinkertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana. Myös metallitulostuksen lisääntyessä muovin käyttö vähenee. Uusien materiaalien käyttö yhdessä muun kehityksen kanssa on saanut 3D-tulostuksen uuteen kukoistukseen.

Kiina johtavaksi tietoliikenneverkkojen maaksi

Kiina nousee ennusteen mukaan maailman johtavaksi tietoliikenneverkkojen maaksi vuonna 2019. Kehittynyt infrastruktuuri tarjoaa perustan uusien digitaalisten liiketoimintamallien kehitykselle. Kiina tunnetaan jo teknologiavalmistuksestaan, mutta nyt siitä on nousemassa myös johtava digitaalisten palveluiden, tuotteiden ja liiketoimintamallien suunnittelija.

 

Lähde: TMT Predictions 2019

LISÄÄ AIHEESTA

18.03.2019
TYÖMARKKINABAROMETRI: SUURISSA YRITYKSISSÄ JA TEOLLISUUDESSA ENNAKOIDAAN HENKILÖSTÖMÄÄRÄN KASVUA
05.03.2019
OSAAJAPULAA JA REKRYTOINTIONGELMIA
25.02.2019
VIISI VINKKIÄ IRTISANOTULLE

Etsi työpaikkaa