Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Työhaastattelun vaikein kysymys

AT Työhaastattelun vaikein kysymys 10.3.16.jpg

Mikä on mielestäsi työhaastattelun vaikein kysymys? Entä miten vastaat siihen? Työhaastattelun haastavimpiin kysymyksiin kuuluu varmasti mikä on suurin heikkoutesi? Kysymys voi häkellyttää, ellei siihen ole varautunut. Business Insiderin vinkkilistan avulla selätät hankalankin kysymyspatteriston työhaastattelutilanteessa.

1. Puhu heikkouksista

Jos haet työtä, joka vaatii tarkkuutta ja täsmällisyyttä, kerro heikkoudeksesi esiintyminen. Koska tämä ei liity työnkuvaan, sillä ei luulisi olevan merkitystä työn kannalta.

2. Älä yleistä

Puhu tilanteista, joissa heikkoudet voivat tulla esiin tai ongelmaksi. Ei siis kannata sanoa, että olen määräilevä, vaan kertoa, että joskus käyttäytymiseni saattaa vaikuttaa määräilevältä, jos olen paineen alla.

3. Puhu kyvyistä

Voit sanoa, että meillä kaikilla on vahvuutemme ja heikkoutemme. Tästä voit sitten siirtyä luontevasti kertomaan niistä ominaisuuksista, joiden vuoksi juuri sinä olisit paras valinta työtehtävään. Jos työpaikassa vaaditaan ominaisuuksia, joita sinulla ei ole, kerro mitä uutta voisit tuoda työpaikkaan.

4. Kerro miten olet selvinnyt heikkouksistasi

Älä puhu haastattelussa lainkaan olemassa olevista heikkouksistasi. Sen sijaan puhu siitä, kuinka kyvykäs olet tunnistamaan omat heikkoutesi ja miten olet päässyt niistä eroon. 

5. Älä mainitse näitä

Älä sano haastattelussa: Olen perfektionisti" tai "Teen liikaa töitä". Tai: "En ole joukkuepelaaja", "olen melko laiska", "en ole luotettava", "minun on vaikea ottaa palautetta vastaan", "minulla on tapana valehdella" ja "en kykene oma-aloitteisuuteen tai itsenäiseen työskentelyyn".

Lähde: Business Insider

 

LISÄÄ AIHEESTA

26.02.2018
MYYNTITYÖTÄ ON HYVIN TARJOLLA
20.02.2018
HENKILÖVUOKRAUSYRITYKSILLÄ PYYHKII HYVIN
05.02.2018
RAKENTAMISEN TOIMIALA KASVAA HELSINGISSÄ

Etsi työpaikkaa