Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Työkokemus kouluarvosanoja tärkeämpää

AT työkokemus arvosanoja arvokkaampaa 091215.jpg

Studentum.fi:n teettämän kyselyn mukaan työnantaja arvostaa laaja-alaista työkokemusta enemmän kuin kouluarvosanoja. Jopa 88 % työssäkäyvistä henkilöistä arvioi työnantajien pitävän tärkeämpänä työkokemusta kuin hyviä koulunumeroita. Lähes yhtä moni opiskelija on asiasta samaa mieltä. Hyvät arvosanat näyttävät olevan enemmän opiskeluaikaisen oppimisen mittari kuin työelämään vaikuttava asia.

Opiskelijat arvostavat  hyviä arvosanoja, mutta niillä ei koeta olevan merkitystä työelämässä. Koulusta saatujen arvosanojen merkitys hälvenee työelämään siirryttäessä. Työkokemusta voi hankkia opiskelujen aikana esimerkiksi työharjoittelussa. Työssäoppimista ei kuitenkaan haluta tehdä ilmaiseksi. Vain hyvin pieni osa vastaajista on sitä mieltä, että työharjoittelusta ei tulisi maksaa palkkaa. Noin puolet kyselyyn vastanneista arvioi, että palkallinen työssäoppiminen sopii.

Monen vastaajan mielestä työelämään voi valmentautua ja uutta voi oppia olemalla aktiivinen. Esimerkiksi harrastusprojektit ja vapaaehtoistyö ovat hyviä keinoja. Lisäksi verkostoituminen jo opiskeluaikana luo suhteita työnantajiin.

Kysely opintojen vaikutuksesta työelämään toteutettiin syksyllä 2015. Siihen vastasi yhteensä 1389 opiskelijaa ja 1390 työssäkäyvää henkilöä.

Lähde: Studentum.fi

LISÄÄ AIHEESTA

14.06.2018
TYÖMARKKINABAROMETRI LUPAILEE MYÖNTEISIÄ VAIKUTUKSIA TYÖLLISTYMISEEN
04.06.2018
TUNNISTATKO NÄMÄ "KESÄTYÖTYYPIT"?
09.04.2018
MILLAISTA ON TULEVAISUUDEN TYÖ?

Etsi työpaikkaa