Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Työllistä itsesi kevytyrittäjänä

AT Työllistä itse itsesi 170216.jpg

Kevytyrittäjyys ei ole yrittäjyyttä, vaan keino työllistää itse itsensä.

Kevytyrittäjyys on  melko uusi ja monipuolinen tapa tehdä työtä. Kevytyrittäjäksi voi olla ryhtyä  palkansaajana tai työttömänä. Kevytyrittäjänä voi toimia päätoimisesti tai sitä voi tehdä ns. lisätyönä.

Kuka on kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjä on henkilö, joka hankkii itse toimeksiantajansa, tekee sovitut työt ja antaa laskutuksen hoidettavaksi siihen erikoistuneelle palveluntarjoajalle. Tällaisia laskutuspalveluja ovat esimerkiksi Ukko.fi:lle tai Eezy. Kevytyrittäjyys-ilmiö on Suomessa vielä melko uusi, mutta se kiinnostaa ihmisiä suuresti.

Kevytyrittäjät luokitellaan palkansaajiin ja yrittäjiin: verotuksen, vakuutusten ja kirjanpitovelvollisuuden näkökulmasta katsottuna he ovat palkansaajia, mutta työttömyysturvan näkökulmasta yrittäjiä.

Kevytyrittäjyys voi olla hyvä varasuunnitelma. Se mahdollistaa työelämässä kiinni pysymisen. Se tukee toisen palveluksessa päätyötään tekevän työmarkkinavalmiuksia, keventää ajatusta yrittäjäksi ryhtymisestä ja tarjoaa lisätuloja.

 

LISÄÄ AIHEESTA

20.02.2018
HENKILÖVUOKRAUSYRITYKSILLÄ PYYHKII HYVIN
05.02.2018
RAKENTAMISEN TOIMIALA KASVAA HELSINGISSÄ
18.12.2017
PARANNA MAHDOLLISUUKSIASI TYÖNHAUSSA

Etsi työpaikkaa