Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Työllistä itsesi kevytyrittäjänä

AT Työllistä itse itsesi 170216.jpg

Kevytyrittäjyys ei ole yrittäjyyttä, vaan keino työllistää itse itsensä.

Kevytyrittäjyys on  melko uusi ja monipuolinen tapa tehdä työtä. Kevytyrittäjäksi voi olla ryhtyä  palkansaajana tai työttömänä. Kevytyrittäjänä voi toimia päätoimisesti tai sitä voi tehdä ns. lisätyönä.

Kuka on kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjä on henkilö, joka hankkii itse toimeksiantajansa, tekee sovitut työt ja antaa laskutuksen hoidettavaksi siihen erikoistuneelle palveluntarjoajalle. Tällaisia laskutuspalveluja ovat esimerkiksi Ukko.fi:lle tai Eezy. Kevytyrittäjyys-ilmiö on Suomessa vielä melko uusi, mutta se kiinnostaa ihmisiä suuresti.

Kevytyrittäjät luokitellaan palkansaajiin ja yrittäjiin: verotuksen, vakuutusten ja kirjanpitovelvollisuuden näkökulmasta katsottuna he ovat palkansaajia, mutta työttömyysturvan näkökulmasta yrittäjiä.

Kevytyrittäjyys voi olla hyvä varasuunnitelma. Se mahdollistaa työelämässä kiinni pysymisen. Se tukee toisen palveluksessa päätyötään tekevän työmarkkinavalmiuksia, keventää ajatusta yrittäjäksi ryhtymisestä ja tarjoaa lisätuloja.

 

LISÄÄ AIHEESTA

28.05.2018
KIINTEISTÖOSAAJISTA PULAA, MARKKINOINTIALALLA YLITARJONTAA
21.05.2018
AVOIMIA TYÖPAIKKOJA 1-4/2018 YHTEENSÄ 60 100
14.05.2018
OPISKELIJAT ARVOSTAVAT TYÖELÄMÄYHTEYKSIÄ

Etsi työpaikkaa