Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Työnhaku on kovaa työtä

AT työnhaku on kovaa työtä 100516.jpg

Moni ei aina muista, että työnhaku käy kokopäivätyöstä. Välillä työnhaku stressaa ja ahdistaa, kuten mikä tahansa työ. Harmitus on suurin, jos sopivaa työtä ei tunnu hakemisesta huolimatta löytyvän.

Työnhaussa on tärkeää huolehtia jaksamisesta. Hyvinvoinnilla on todella iso merkitys erityisesti muuttuneilla rekrymarkkinoilla. Työnhakijalta vaaditaan nykyään paljon enemmän aktiivisuutta, innovatiivisuutta ja aloitteellisuutta.

Hyväksy myös kielteiset tunteet

On haasteellista pysyä positiivisena, jos postilaatikkoon kilahtaa kerta toisensa jälkeen: ”Kiitos, mutta valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun” -viesti. Myönteiset ajatukset laajentavat ajattelu- ja toimintavalikoimaa. Vaikka aina ei mene putkeen, hyvistä suorituksista kannattaa aina onnitella itseään.

Silti positiivisuuteen ei aina pysty ja se pitää hyväksyä. Erilaiset tunteet kuuluvat työnhakuun. Vaikka lupaavalta vaikuttaneen työpaikan kanssa nousisikin seinä pystyyn, kannattaa miettiä, mitä hyvää prosessissa oli ja voisiko siitä oppia jotain. Kun tietää tehneensä parhaansa, epäonnistuminen on helpompi hyväksyä.

Muista levätä

Työttömän ei tarvitse puurtaa työnhaussa kellon ympäri. On sallittua pyhittää illat ja viikonloput omaksi ajaksi, jolloin voi olla perheen/ystävien kanssa ja harrastaa.

Yleinen ongelma työnhaussa onkin juuri se, että työnhakija potee huonoa omaatuntoa, jos ei kirjoita päivän aikana tiettyä määrää hakemuksia. Määrän sijaan kannattaisi kuitenkin keskittyä laatuun.

Lepo on tärkeää myös työttömälle. Kun ihminen voi hyvin, myös aivot toimivat ja voivat hyvin.  Syö hyvin, nuku riittävästi ja liiku aina kuin mahdollista,

Lähde: Saranen Consulting

LISÄÄ AIHEESTA

18.12.2017
PARANNA MAHDOLLISUUKSIASI TYÖNHAUSSA
30.10.2017
JOKA KYMMENES TYÖNHAKU KESKEYTYY
09.10.2017
NÄIN HAET TÖITÄ LINKEDIN:SSÄ

Etsi työpaikkaa