Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Uusi tapaturma- ja ammattitautilaki

AT Lait muuttuvat 151215.jpg

Ensi vuosi tuo mukanaan muutoksia työturvallisuuteen. Uusi tapaturma- ja ammattitautilaki tulee voimaan vuoden 2016 alussa. Lain säädökset on koottu nykyisestä kolmesta laista yhteen ja pykälien muotoja on päivitetty. Työpaikan käsite laajenee, ja etätyö on jatkossa vakuutettu samoin kuin työpaikalla tehty työ. Uusi laki vahvistaa tapaturmavakuutuslaitosten liiton mukaan työtapaturman uhrin oikeutta korvauksiin.

Myös sairausasiat puhuttavat

Ilmarisen teettämän kyselyn mukaan yli 75 % kertoo olleensa töissä sairaana. Ilmarisen ylilääkäri Seppo Kettunen toteaa, että lievät sairaudet ovat yleisiä etenkin flunssa-aikana. Ihmiset eivät pidä itseään liian sairaana, vaan arvioivat olevansa työkykyisiä.

Kyselyyn vastanneista yli 73 % piti esimiestään reiluna. 91 % kertoi pitävänsä työkavereistaan. Kun johtamisen käytännöt ovat kunnossa, tehdään paljon ennaltaehkäisevää työtä, joka vaikuttaa turhien sairauspoissaolojen määrään.

Lähde: Ilmarinen

Etsi työpaikkaa