Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Uusi vuosi on uudistumisen aikaa - myös työelämässä

atjuttu301218.jpg

Uusi vuosi on perinteisesti uudistumisen aikaa; näin myös työelämässä. Mitä toivot uuden vuoden työelämältä?

Moni työnhakija toivoo saavansa sekä hakijana että työssä ollessaan arvostusta ja kunnioitusta. Näitä pohti myös Nina Strang, joka seurasi sattumalta televisiosta MasterChef Australiaa, ja yllättyi ohjelman välittämästä erittäin myönteisestä työelämän mallista.

– Se miten kilpailijoita kohdellaan kun he putoavat yksi toisensa jälkeen todella tiukassa kilpailussa, sai minut yllättymään. Tuomareilta ei kuulunut käskyä "olit huonoin, kerää kamasi ja häivy", vaan lähtijän saavutukset ja hänen loihtimansa taidonnäytteet palautettiin mieliin, ja muistutettiin miten hän on kasvanut, tsempannut, ylittänyt odotukset ja loistanut. Lähtijä ei siis lähtenyt lyötynä, maansa myyneenä häviäjänä, vaan oppineena ja mahtavia kokemuksia keränneenä, omat rajansa haastaneena ja ylittäneenä - onnistujana, Nina Strang sanoo.

Miksi näin ei voisi toimia myös tavallisessa työelämässä? Voisimmeko vaikka uuden vuoden lupauksena luvata, että kunnioitamme ja arvostamme toistemme työtä silloinkin kun on ikävä tilanne. Irtisanomisissa, työnkuvan muutoksissa, rekrytoinnissa?

– Kun jonkun pitää lähteä tai tulla hylätyksi uudessa tilanteessa tai kilpailussa, tehdään se arvostaen ja toisen itsetuntoa tukien. Etsitään lähtijästä niitä puolia ja asioita, missä hän on hyvä, pärjää ja osaa, ja kerrotaan ne hänelle. Kunnioitetaan työnhakijan työtä, sillä hän on käyttänyt tunteja, ehkä päiviä hakemuksen tekemiseen, panostanut siihen ja asettanut toiveensa ja toivonsa siihen. Arvostetaan tätä kaikkea vähintään viestimällä hakijalle hakuprosessin aikana reilusti, avoimesti ja aikaa hukkaamatta, Strang toivoo.

Harvat meistä saavat liikaa kehuja ja positiivista palautetta. Toivottavasti uudesta vuodesta 2019 tulee hyvä mahdollisimman monelle työnhakijalle ja työssä olevalle. Usein ikävistäkin asioista ja tilanteista voidaan löytää hyviä puolia sekä uusia mahdollisuuksia, kun vain halutaan tehdä niin. 

 

Hyvää työelämää ja työnhaun vuotta 2019!

LISÄÄ AIHEESTA

25.03.2019
TMT PREDICTIONS -RAPORTTI ENNUSTAA TULEVAT TRENDIT
18.03.2019
TYÖMARKKINABAROMETRI: SUURISSA YRITYKSISSÄ JA TEOLLISUUDESSA ENNAKOIDAAN HENKILÖSTÖMÄÄRÄN KASVUA
05.03.2019
OSAAJAPULAA JA REKRYTOINTIONGELMIA

Etsi työpaikkaa