Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Uusimaa-viikko 9.-13.5.16

At Uusimaaviikko 100516.jpg

Uusimaa-viikon tapahtumissa puhaltavat uuden työn tuulet. Nyt kannattaa osallistua!

Uusimaa-viikkoa vietetään 9.−13. toukokuuta. Viikko tarjoaa kaikille avoimia tapahtumia "Uusi työ" -teemallaan. Viikon avasi 9.5.2016 Musiikkitalossa valovoimainen työ- ja oppimiskulttuurin uudistaja Uffe Elbæk, joka on myös Tanskan entinen kulttuuriministeri.

Tiistaina aiheena työhyvinvointi

Tiistain päätapahtuma kutsuu Lapinlahden sairaala-alueella Helsingissä järjestettävälle hyvinvointikävelyille, työpajoihin sekä kuulemaan luentoja hyvinvoinnista ja ravinnosta.

Helsingin kaupungintalon Work&Life Café johdattelee kohti parempaa työelämää. Digitalisaation, johtamisen ja työhyvinvoinnin asiantuntijat antavat vinkkejä teematunneilla. Osallistujat pääsevät jakamaan keskenään hyviä ideoita ja käytäntöjä. Kuntatalolla pidettävässä seminaarissa pohditaan miten julkisen sektorin työ uudistuu ja kehittyy. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä.

Tiistain opastetuilla kaupunkikierroksilla on tilaisuus katsella Helsinkiä uusin silmin. Aikuisopiskelijat järjestävät kolme erilaista puolentoista tunnin kierrosta teemalla Hyvinvointia työmatkan varrelta. Tuusulassa nuoria innostetaan keräämään villivihanneksia. Kerääjiä toivotaan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden herkkureseptejä varten.

Keskiviikko vie Espooseen ja Vantaalle

Espoossa ja Vantaalla puhutaan keskiviikkona esteettömyydestä. Työpäivän päätteeksion hyvä suunnata Espoon Nuottaniemen venesatamaan puistopiknikille. Luvassa on suunnistusta hyvinvointirasteilla, keskustelua työkulttuurista sekä herkuttelua ja verkostoitumista.

Vantaalla käynnistyvässä kaksipäiväisessä seminaarissa aiheena on työelämän esteettömyys. Osana tapahtumaa julkistetaan Tulisielu-kunniakirjan saaja. Tunnustus myönnetään tukea tarvitsevien työllistämisestä. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta maksullinen.

Työelämän murros puhuttaa torstaina

Helsingissä järjestettävässä tapahtumassa mietitään millaisia ovat tulevaisuuden ammatit ja työpaikat. Panelistit vaihtavat ajatuksia muun muassa siitä, miten osaamisensa kannattaa brändätä tulevaisuuden työelämää varten ja onko mahdollista, että robotit syrjäyttäisivät työntekijät.

Perjantain teemana on kilpailukyky

Hyvinkäällä pidettävässä seminaarissa puidaan yrityksen menestysreseptiä, kilpailukyvyn esteiden voittamista ja digitalisaation mahdollisuuksia. Päivä huipentuu vuoden 2016 Uusimaa-palkinnon luovuttamiseen. Palkinnon tulee pokkaamaan työn ja perheen yhteensovittamista innovatiivisesti edistänyt Lapinjärven Kulttuuriyhdistys LaKu ry.

Espoon Otaniemessä on käynnissä messu- ja verkostotapahtuma, jossa pohditaan työn tekemisen uusia tapoja. Messuosastoilla esittäytyy näyttävä läpileikkaus alueen innovaatiotoimijoita, startup-yrityksiä ja yhteistyöverkostoja. Luvassa on myös tietoiskuja ja tutustumiskäyntejä.

Mikä Uusimaa-viikko?

Vuosittainen Uusimaa-viikko kokoaa yhteen kuntien, oppilaitosten ja muiden uusmaalaisten toimijoiden tapahtumia. Tapahtumaviikko pyörähtää käyntiin uudella teemalla aina toukokuun alussa, tänä vuonna viidennen kerran. Viikon kokonaisuudesta vastaa Uudenmaan liitto. Tekemistä, asiaa ja ideoita on tarjolla kaikille uusmaalaisille. Osaan tapahtumista on ilmoittauduttava ennakkoon.

Lähde: Uudenmaan liitto

LISÄÄ AIHEESTA

09.04.2018
MILLAISTA ON TULEVAISUUDEN TYÖ?
12.03.2018
AKTIIVIMALLISTA VALITETAAN
06.03.2018
VINKKEJÄ TYÖHAASTATTELUUN

Etsi työpaikkaa