Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Välinpitämättömyyttä työpaikalla?

AT välinpitämättömyys.juttu.jpg

Oletko kokenut välinpitämättömyyttä työpaikallasi? Vai oletko itse ollut välinpitämätön muita kohtaan?

Välinpitämättömyys vaikuttaa työhön hyvin voimakkaasti. Se on usein seurausta turhautumisesta ja kyllästymisen tunteesta. Turhautuminen syntyy pettymyksistä.  Välinpitämätön ihminen ei koe työtään eikä itseään tärkeäksi.

On normaalia, että jokainen on välillä työhönsä ja työpaikkaansa turhautunut. Jos turhautuminen on jatkuvaa, kannattaa miettiä keinoja sen ratkaisemiseen. Turhautuneen ihmisen saavutuksia on ehkä vähätelty tai häntä on kohdeltu huonosti. Tämä on helposti kierre, joka jatkuu ja turhautunut siirtää pahaa oloaan toisiin.

Turhautunutta ihmistä voidaan vältellä työpaikalla, koska häneen ei saada kunnollista yhteyttä. Välinpitämättömyys voi tulla esiin vastuun välttämisenä ja innottomuutena.

Turhautuminen voi olla myös sisäsyntyistä. Sisäsyntyisesti välinpitämätön ihminen ei koe vastuuta itsestään ja muista samalla tavalla kuin näistä asioista välittävä ihminen. Saattaa siis helposti vaikuttaa siltä, että henkilö on laiska ja hutiloiva. Yksi syy voi olla myös se, että henkilö ei ole sisäistänyt tehtäväänsä. Asiaa voi helpottaa opastamalla ja työhön perehdyttämisellä.

Yleensä ihminen haluaa kantaa aina vastuunsa, mutta tämä edellyttää että hän on sisäistänyt ja ymmärtänyt toimenkuvansa ja vastuualueensa.

Tukeeko esimies?

Esimies on alaiselle tärkeä tukipilari, sillä hän jos kuka voi vaikuttaa siihen, miten työntekijä kokee saavutuksensa. Kun esimiehen ja työntekijän vuorovaikutus on kunnossa, kaikki sujuu.

Esimiehen pahin välinpitämättömyys on sitä, jos hän ei reagoi ihmisten tekemisiin. Tämä johtamistyyli ruokkii välinpitämättömyyttä työyhteisössä. On tärkeää, että ihmiset pääsevät vaikuttamaan työpaikalla tehtäviin päätöksiin. Se motivoi ja sitouttaa toimimaan yhteisen hyvän eteen.

Oikeudenmukaisesti kohdeltu henkilö haluaa ponnistella yhteisten tavoitteiden eteen. Vastuu oman työnteon ja tunnetilojen säätelystä on silti jokaisella itsellään. Kannattaa miettiä, miten työpaikan ilmapiiriin vaikuttaisi ajatus: ”Miten sinä tässä työyhteisössä oikeasti voit?”

Lähde: www.osaamistalo.fi

LISÄÄ AIHEESTA

25.06.2018
SAAKO TYÖNHAUSTA LOMAILLA?
19.06.2018
LOMAA KOHTI...
12.06.2018
ODOTATKO LOMAA?

Etsi työpaikkaa