Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Vietetäänkö teillä pikkujouluja?

atjuttu051118.jpg

Pikkujouluperinne syntyi joskus 1910-luvulla ylioppilasosakunnissa, josta se levisi laajemmalle yhteiskuntaan. Pikkujoulu olikin aluksi ns. puurojuhla, jonka ohjelmaan kuului lauluja, leikkejä, pikkulahjoja ja puuropuhe. 

Juomatapojen vapautuminen 1960-luvulta lähtien on tehnyt aikuisten pikkujouluista usein melko kosteita. Silti pikkujoulujen merkitys työpaikoilla on ollut tärkeä. Pikkujoulujuhlassa kiitetään työntekijöitä vuoden työpanoksesta ja ylläpidetään hyvää henkeä ja yhteisöllisyyttä. 

Myös se, kuinka näyttävästi pikkujouluihin satsataan, tuntuu olevan yrityksissä nykyään eräänlainen "paremmuuden" mittari. Se kuinka näyttävät pikkujoulut yritys järjestää, kertoo samalla miten hyvin yritys voi taloudellisesti ja kuinka paljon se arvostaa työntekijöitään. 

Monet firmat ovat luopuneet pikkujouluista

Nykyään monilla työpaikoilla on luovuttu kokonaan pikkujoulujuhlista. Tällöin työntekijöille tarjotaan kiitokseksi muunlaisia tapahtumia ja huomionosoituksia. 

On silti hyvä muistaa, että pikkujouluilla on merkitystä myös kansantaloudellisesti. Ne työllistävät suomalaisia ravintola-alan työtekijöitä, ohjelmatoimistoja, alkoholiteollisuutta ja siivousalan ihmisiä. Valitettavasti joskus myös poliiseja ja avioerojuristeja. 

Pikkujoulukausi parantaa merkittävästi myös keikkatyöläisten työllisyyttä. Marras- ja joulukuussa joulupukkien ammattikunta työllistyy jälleen. Eli miten on, vietetäänkö sinun työpaikallasi pikkujouluja?

 

LISÄÄ AIHEESTA

21.05.2019
TAUOT LISÄÄVÄT TYÖTEHOA
11.05.2019
MILLÄ KULJET TYÖMATKASI?
02.05.2019
ONKO AIVOILLA SUKUPUOLI?

Etsi työpaikkaa