Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Vinkkejä työnhakuun

atjuttu081018.jpg


Työnhaku voi olla monelle uusi asia. Tässä muutamia vinkkejä, joilla pääset alkuun työnhaussa:

1. Valmistaudu työnhakuun huolella. Varmista, että CV, työhakemus, työtodistukset, some-profiilit jne. ovat ajan tasalla ja oikoluettuna.

2. Tuo persoonaasi esiin! Työnantajat hakevat osaamisen lisäksi oikeita ihmisiä, joten omaa persoonaa kannattaa tuoda esiin työhakemuksessa ja CV:ssä (harrastukset, kiinnostuksen kohteet, blogi jne.).

3. Kohdista hakemuskirjeesi oikealle taholle. Saman hakemuksen kopioiminen eri työpaikkoihin näkyy eikä miellytä rekrytoijaa – etenkään jos viestin tekstikenttään on lipsahtanut väärän firman nimi tai vastaanottaja. Ole tarkkana!

4. Muokkaa julkiset some-profiilisi viimeisen päälle ja tarkista varmuuden vuoksi, mitä Googlen hakutulos tuo nimelläsi esiin.

5. Ota aktiivinen ote työhaastatteluun! Mieti etukäteen, mitä voisit kysyä hakemastasi työstä ja yrityksestä – näin osoitat kiinnostustasi.

6. Liitä hakemukseesi kuva. Valitse mahdollisimman neutraali ja edustava kuva (ei bilekuvaa tms.).

7. Ole aidosti kiinnostunut. Osoita kiinnostuksesi hakemaasi tehtävää kohtaan niin hakemuskirjeessä kuin haastattelussakin.

8. Hae videolla. Video-CV on hyvä tapa tuoda esiin persoonaa ja esiintymistaitoja. Kokeile rohkeasti!

9. Ole kärsivällinen. Soita työpaikkaan ainoastaan silloin, kun sinulla on sellaista kysyttävää avoimesta tehtävästä, joka ei näy työpaikkailmoituksesta.

10. Tee taustatyöt huolellisesti. Selvitä, mitä rekrytoiva yritys todella tekee ja mistä se on uutisoinut viime aikoina.

11. Sanaton viestintä on kaiken a ja o.  Hyvät käytöstavat, hymy ja silmiin katsominen antavat positiivisen kuvan.

12. Muista kriittisyys työpaikkailmoituksia selaillessasi. Vaikka ilmoituksissa usein etsitään yli-ihmisiä, eivät yrityksen odotukset usein todellisuudessa olekaan niin kovat kuin alkuun annetaan ymmärtää. Hae silti!

13. Hanki apua. Jos työnhakusi kestää ja kestää, pyydä rohkeasti ammattilaista apuun ja sparraamaan työnhaussa. 

14. Verkostoidu. Koskaan ei voi tietää mistä yhteydestä uusi työpaikkasi löytyy.

15. Panosta  laatuun. Lähetä  vähemmän, mutta laadukkaampia hakemuksia satunnaisen roiskimisen sijaan. Onnea työnhakuun!

 

LISÄÄ AIHEESTA

15.04.2019
7 VINKKIÄ LINKEDININ KÄYTTÖÖN TYÖNHAUSSA
21.01.2019
REKRYTOINNIN VAIKEUDET
28.05.2018
KIINTEISTÖOSAAJISTA PULAA, MARKKINOINTIALALLA YLITARJONTAA

Etsi työpaikkaa