Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Voimavaravalmennuksesta apua työttömille

At Valmennusjuttu 020316.jpg

Mielenterveyden keskusliiton kehittämä voimavaravalmennus helpottaa työn saamista. Valmennusta kokeiltiin äskettäin ensimmäistä kertaa työ- ja elinkeinotoimiston asiakkaille.

Kuukauden kuluttua valmennuksen päättymisestä pilottikurssin yhdeksästä osallistujasta neljä oli työllistynyt: puolet määräaikaiseen kokopäivätyöhön ja puolet vakituiseen osa-aikatyöhön.

Uudenlainen työllistämiskurssi

Voimavaravalmennuskurssi eroaa perinteisistä työllistämiskursseista. Siinä lähdetään yksilöllisesti ja jokaisen osallistujan omista tavoitteista käsin vahvistamaan voimavaroja, motivaatiota ja itsetuntoa. Olennaisia valmennuksessa ovat kokemusasiantuntijoiden esimerkki ja ryhmän vertaistuki.

Mielenterveyden keskusliiton voimavaravalmennusta on järjestetty 10 vuotta muun muassa kuntoutustuella ja eläkkeellä oleville mielenterveyskuntoutujille. Heistä suoraan työhön tai opiskelemaan on siirtynyt 39 %. Palautteen mukaan suurin osa kurssilaisista on huomannut merkittävän muutoksen parempaan eli työllistymisen helpottuneen. Paremmin voivat ihmiset tuovat myös huomattavia säästöjä valtiolle ja kunnille.

Kuntouttavaa työtoimintaa

Voimavaravalmennus sopii myös kuntouttavaan työtoimintaan, kuten työpajoihin, työtoimintaan ja syrjäyttämisvaarassa oleville nuorille. Ryhmämuotoinen voimavaravalmennus voisi korvata myös nykyistä yksilöohjausta. Kevytrakenteista ja helposti räätälöitävää mallia on sovellettu eri puolilla Suomea erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lähde: Mielenterveyden keskusliitto

 

LISÄÄ AIHEESTA

21.05.2018
AVOIMIA TYÖPAIKKOJA 1-4/2018 YHTEENSÄ 60 100
14.05.2018
OPISKELIJAT ARVOSTAVAT TYÖELÄMÄYHTEYKSIÄ
29.04.2018
NÄILLÄ ALOILLA ON PULAA AMMATTILAISISTA

Etsi työpaikkaa