Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Voitolla työhön -blogi: Seuraako työ sinua kaikkialle?

ATvoitollatyöhönblogi111016.jpg

Päivitätkö työstäsi jatkuvasti someen hehkuttaen herkullisia bisneslounaita, työsi timanttisuutta, sitä kuinka työsi on myös harrastuksesi, firmasi on paras paikka olla töissä, olet juuri omassa elementissäsi ja työtoverisi ovat planeetan pystyvimpiä ja cooleimpia kavereita? Hienoa! Olet selvästi osunut omaan ammattiisi eli voittanut ammatillisissa arpajaisissa täyspotin!

Mutta onko työn toistuva ylistäminen somessakin oikeasti tarpeellista? Liika hypetys herättää hämmennystä sivustaseuraajien keskuudessa ja saattaa antaa jopa hiukan päinvastaisen kuvan siitä, ketä tässä oikein yritetään vakuuttaa ja mistä.

Jos todellakin teet niin paljon töitä, että se on jatkuvasti mielessä, keskustelunaiheena ja läsnä, saatat jopa vieraannuttaa läheisiäsi. Oma intohimonaihe on harvoin muille yhtä kiinnostavaa ja jos kotona tai kavereiden kesken puhutaan vain yhden henkilön työstä, se on uuvuttavaa muille. Perhe kärsii väistämättä, jos yksi sen jäsenistä tsekkailee jatkuvasti meilejään, vastaa vapaa-ajallakin työpuheluihin, somettaa työstään ja laistaa perhevelvollisuuksista vähän väliä työmenojen vuoksi.

Nykypäivän työkulttuuri vaatii herkästi pitkiä päiviä, täydellistä omistautumista ja monesti pomot ottavat tilaisuuden tullen kaiken mahdollisen irti tunnollisesta työntekijästä. Siihen jopa kannustetaan bonuksilla ja selkään taputtelulla. Itsestään kaiken antava on varmasti arvokas lisä yritykselle, ja vaativaan työhön uppoutuminen tapahtuu hämäävän helposti. Jossain vaiheessa se alkaa kuitenkin kuluttaa. On ankeaa huomata, että muu elämä on loitontunut, varsinkin jos uupumus ottaa vallan ja läheisten tukea tarvitsee.

Luovuus ja jaksaminen syntyvät useista tekijöistä: rentoutumisesta, läheisistä, harrastuksista ja muiden ihmisten kuuntelemista, ihan ajatuksella.  Keho ja mieli eivät palaudu, jos teet ja ajattelet koko ajan samaa aihetta.

Terve ja täyteläinen elämä rakentuu usealle tukijalalle, joista työn pitäisi olla vain yksi. On hyvä tiedostaa, että mikään ei takaa sen olevan ikuista, ei edes itsensä uhraaminen. Tulevaisuutta ei voi kukaan tietää eikä työn olemassaoloa voi varmistaa itseään rikkomalla. Itse asiassa paras tapa varmistaa työssä jaksaminen ja uusien innovatiivisten ideoiden syntyminen, on pitää huolta itsestään. Loppuunkulunut työntekijä tulee lopulta kalliiksi yrityksellekin. Tämä olisi hyvä myös esimiesten ottaa huomioon.

Jos tuntuu, että lomat tulevat työn tielle tai käytät työtä hiljentääksesi negatiiviset ajatukset, muistot tai tunteet, olet hyvää vauhtia matkalla työnarkomaaniksi. Työhön hukuttautuminen ei paranna näitä asioita, vaan siirtää niitä vain eteenpäin kuin alkoholinhuuruinen ilta.

Jos kuvaan astuvat univaikeudet, kyvyttömyys rentoutua, kehon kipuilua tai häiritsevää hermostuneisuutta, on korkea aika löysätä kravattia ja jopa hakea apua. Kun perhe valittaa liian tiiviistä työtahdista, he ovat todennäköisesti oikeassa. Yksineläjällä ei välttämättä ole ketään herättämässä tilanteeseen ajoissa, joten pysähtyminen ja itsensä kuunteleminen ovat tällöin erityisen tärkeitä.

Parasta mahdollista työtä tekee ihminen, joka on armollinen itselleen. Samojen asioiden pyörittäminen pausetta tekee työn tuloksestakin tylsää ja itseään toistavaa.

Voitolla työhön -blogi puntaroi työelämän eri alueita tasapuolisesti. Käsittelemme rehellisen ronskisti myös epätyypillisten työsuhteiden kuten pätkä- ja keikkatyön sekä freelancerin elämän paikoin kimuranttejakin kiemuroita. Huokaise hetkeksi, nappaa kuppi kuumaa ja liity seuraan.

 

 

 

LISÄÄ AIHEESTA

26.09.2017
VOITOLLA TYÖHÖN -BLOGI: RYHMÄSSÄ ON VOIMAA!
19.09.2017
VOITOLLA TYÖHÖN -BLOGI: VIHAINEN VANHEMPI NAINEN
12.09.2017
VOITOLLA TYÖHÖN -BLOGI: TYÖSKENTELISITKÖ PIENEMMÄLLÄ PALKALLA?

Etsi työpaikkaa