Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Y-sukupolvi hyökkäsi uramaratonille

AT Y-ihmiset 300516.jpg

Y-sukupolvi on valmis tekemään uramaratonin, mutta pitämään matkan aikana myös taukoja.

Tämä käy ilmi ManpowerGroupin tuoreesta Y-sukupolven työelämää käsittelevästä raportista. Myös millenniaaleiksi kutsuttu Y-sukupolvi pitää tärkeimpänä asiana turvallista ja vakaata työtä sekä uusia mahdollisuuksia ja työskentelytapoja.

Tutkimukseen osallistui maailmanlaajuisesti 19 000 Y-sukupolven edustajaa 25 maassa. Raportti antaa käytännön vinkkejä työnantajille, miten houkutella, sitouttaa ja kehittää Y-sukupolven työntekijöitä.

Yli puolet vastaajista arvioi työskentelevänsä yli 65-vuotiaana. Vastaajista 37 % uskoo työskentelevänsä yli 70-vuotiaaksi, ja 12 % sanoo työskentelevänsä viimeiseen asti. Japanissa luku on yli kolmannes. Y-sukupolvi työskentelee pitempään ja ahkerammin kuin aikaisemmat sukupolvet. 84 % ennustaa pitävänsä uransa aikana yli neljän viikon tauon.

Y-sukupolvi on valmis omaksumaan myös uusia työskentelytapoja. Kolme neljäsosaa työelämässä olevista Y-sukupolven edustajista on kokopäivätyössä. Silti yli puolet heistä on avoimina uusille työskentelytavoille tulevaisuudessa, kuten freelance-, keikka- tai portfoliotyölle, jolloin toimeentulo ja ura muodostuvat useista työrupeamista. Maailmanlaajuisesti 34 % harkitsee yksinyrittämistä.

93 % Y-sukupolvesta on halukkaita käyttämään omaa aikaansa ja/tai rahaansa kouluttautuakseen. Raportissa korostuu myönteinen korrelaatio ihmisten uralla menestymisen ja oppimisen ja oppimishalukkuuden välillä. Jopa 87 % vastaajista pitää vakaata työpaikkaa tärkeimpänä kriteerinä työnhaussa.

Tutkimuksesta

Tutkimukseen haastateltiin 19 000 Y-sukupolven edustajaa ja 1500 rekrytoivassa asemassa olevaa henkilöä 25 maassa. Y-sukupolven edustajaksi luokitellaan henkilöt, jotka ovat syntyneet 1980–1995 välisenä aikana. Tutkimusotos koostui 11 000 työssäkäyvästä Y-sukupolven edustajasta 18 eri Aasian, Amerikan ja Euroopan maasta. Lisäksi tutkittiin yli 8 000 ManpowerGroupin asiakasyrityksissä työskentelevää vuokratyöntekijää 25 maasta. Tutkimukseen osallistuneet maat ovat Argentiina, Australia, Belgia, Brasilia, Bulgaria, Espanja, Intia, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Japani, Kanada, Kiina, Kreikka, Malesia, Meksiko, Hollanti, Norja, Paraguay, Ranska, Saksa, Singapore, Serbia, Sveitsi ja Yhdysvallat.

Lähde: ManpowerGroup

LISÄÄ AIHEESTA

09.04.2018
MILLAISTA ON TULEVAISUUDEN TYÖ?
12.03.2018
AKTIIVIMALLISTA VALITETAAN
06.03.2018
VINKKEJÄ TYÖHAASTATTELUUN

Etsi työpaikkaa