Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Erikoiskirjastonhoitaja

Helsingin kaupunki Helsinki

Hei sinä lastenkirjastotyöhön intohimoisesti suhtautuva kirjastonhoitaja!

Nyt on avoinna erikoiskirjastonhoitajan toimi kirjastoautopalveluissa. Tällä paikalla pääset kehittämään lukemisen edistämisen palveluja ja viemään niitä sinne, missä lapset ovat. Kirjastoautoyksikkö on vauhdikas, mukava ja energinen työyhteisö, jonka asiakaskuntaa on koko Helsingin lapset ja nuoret. Työ kirjastoautossa on monipuolista ja vaihtelevaa kaksivuorotyötä.

Helsingin kirjastoautoyksikkö kuuluu hakeutuviin kirjastopalveluihin. Muita hakeutuvia palveluja on koti-, laitos- ja potilaskirjastot. Sijaitsemme kaikki Pasilan kirjaston alakerrassa. Kirjastoautoja on kaksi, upouusi Stoori ja ihana muumiaiheinen Skidi. Molemmat ovat suunnattuja lapsille ja perheille.

Autot kiertävät aamupäivisin kouluja ja päiväkoteja ja iltaisin ne kulkevat reiteillä ympäri kaupunkia. Autojen reitit suuntaavat lapsivaltaisille asuinalueille, joista on pitkä tai hankala matka kirjastoon. Pysäkit ja reitit elävät Helsingin mukana. Reagoimme asukastoiveisiin ja Helsingin asuinalueiden muutoksiin. Perusreittien lisäksi kirjastoautot käyvät monenlaisissa tapahtumissa, pop-up pysäkeillä ja erilaisten lasten hyvinvointia ja lukemista edistävien järjestöjen ja muiden toimijoiden luona. Teemme myös enenevässä määrin yhteistyötä Kuvan muiden toimijoiden kanssa.

Erikoiskirjastonhoitajan tehtävä sijoittuu lasten- ja nuorten tiimiin. Hän osallistuu asiakaspalveluun ja auttaa asiakkaita käyttämään kirjastoaineistoja ja kirjastoauton palveluja. Erikoiskirjastonhoitaja vastaa kirjastoauton asiakaskouluilla ja päiväkodeissa monipuolisista lukutaitoa edistävistä palveluista ja toteuttaa ja järjestää niitä. Hän myös suunnittelee ja toteuttaa muita sisällön avaamisen tehtäviä. Hän esittelee e-aineistojen tarjontaa ja huolehtii niiden näkyvyydestä. Lisäksi hän osallistuu viestinnän ja markkinoinnin tehtäviin, pysäkki- ja reittisuunnitteluun, työvuorosuunnitteluun ja kirjastoauton logistisiin tehtäviin.

Tehtävän vaatimukset:

Erikoiskirjastonhoitajalta vaaditaan alempaa korkeakoulututkintoa, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 op laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot.

Eduksi luetaan:

Halua työskennellä lasten ja nuorten kanssa ja lasten-ja nuortenkirjallisuuden tuntemusta. Hyviä sosiaalisia taitoja.
Taitoa ja ideoita lukemisen edistämisen kehittämiseksi, esim. robotiikan keinoin.
YhteystiedotMari Luolamaa, mari.luolamaa@hel.fi, p. 0403349620
Työpaikan osoiteRautatieläisenkatu 8, Helsinki, 00520 HELSINKI
Palkkaus2811,39€
Työ alkaa01.03.2021
Työaikakokoaikatyö
Työn kestoyli 12 kuukautta
Haku päättyy28.01.2021 klo 16:00
Jätä hakemushttps://www.hel.fi/rekry/fi/avoimet-tyopaikat/rekry-ilmoitus-V31?id=KUVA-05-56-20
Ilmoitus jätetty14.01.2021
Ilmoitusnumero10579319
Työnantajan viiteKUVA-05-56-20

Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto

13 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin